8500 m² extra bedrijfsruimte

Op het wetenschapspark wil POM Antwerpen de groei van ecosystemen maximaal ondersteunen. Ecosystemen zijn waardevolle netwerken waarbinnen bedrijven, onderzoekers en andere stakeholders zoals bijvoorbeeld overheid, opleidingsverstrekkers, of – wanneer men focust op thema’s binnen gezondheid – artsen en patiëntengroepen, ervaring en knowhow uitwisselen met als doel betere oplossingen uit te denken en innovatie te versnellen.

Opzetten van ecosystemen
“Als exploitant van het wetenschapspark hadden we al heel wat ervaring in het beheren van gemeenschappelijke diensten en faciliteiten”, vertelt Jade Verrept, clustermanager van het Wetenschapspark. “De stap naar het helpen opzetten van ecosystemen, was dus niet zo groot. Binnen de gezondheidssector ondersteunen we vandaag twee netwerken, eu.reca en at.las. De eerste wil innovatie in de respiratoire sector versnellen, de tweede brengt alle stakeholders samen rond advanced therapies – daarmee bedoelen we cel- en gentherapie en tissue
engineering. De meerwaarde van een speler als ViTalent voor zowel het park als de ecosystemen is groot. De sector evolueert snel, wat maakt dat personeel voortdurend moet worden bijgeschoold. Daarnaast blijft er een tekort aan arbeidskrachten. ViTalent biedt een antwoord op beide uitdagingen.”

Extra bedrijfsruimte
Om deze ecosystemen te kunnen huisvesten dienen we op korte termijn bijkomende kantoren en labo’s te creëren. Binnenkort gaat de eerste spade voor het nieuwe gebouw de grond in, maar daarbij blijft het niet. POM Antwerpen plant de realisatie van 8.500m² bedrijfsruimte om de groei van bestaande klanten op te vangen én nieuwe innovatieve spelers aan te trekken.

Schrijf je in
op onze mailinglijst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.