Multiplicom overgenomen door Agilent Technologies

Agilent Technologies Inc. (NYSE: A) en Multiplicom nv kondigden begin 2017 aan dat ze een definitieve overeenkomst hebben gesloten met het oog op de overname van Multiplicom, een toonaangevend Europees diagnosticabedrijf met geavanceerde technologieën en producten voor genetische tests.

Multiplicom heeft zijn hoofdkantoor op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel, België. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en commercialiseert moleculaire diagnostische tests in kitvorm, die gepersonaliseerde geneeskunde mogelijk maken. Met deze tests kunnen klinische laboratoria DNA-varianten opsporen die geassocieerd worden met een genetische aanleg of ziekte. Deze tests maken het ook mogelijk om de behandeling van kanker aan te sturen en aangeboren afwijkingen vroeg in de zwangerschap op te sporen.

“De overname van Multiplicom versterkt onze aanwezigheid in de genomics-markt aanzienlijk”, zegt Herman Verrelst, vicevoorzitter en general manager van de genomics afdeling van Agilent. “Met de producten en technologie van Multiplicom kunnen we onze portefeuille uitbreiden. Bovendien versterken we onze innovatieve workflow-capaciteiten inzake sequentie-analyse, wat onmiddellijk opportuniteiten biedt in de aangrenzende markten.”

“Multiplicom grijpt met enthousiasme deze kans om deel uit te maken van Agilent. Hierdoor kunnen we onze producten en technologie aanbieden aan klanten wereldwijd”, zegt Dirk Pollet, chief executive officer bij Multiplicom. “We willen ook onze investeerders bedanken, Gimv, PMV, Qbic, RMM, Universiteit Antwerpen en VIB: vanaf dag één konden we rekenen op hun nooit aflatende steun.”

Agilent neemt Multiplicom over voor circa 68 miljoen euro in contanten. Multiplicom stelt ongeveer 90 mensen tewerk. Alle werknemers krijgen een baan aangeboden bij Agilent.

Schrijf je in
op onze mailinglijst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.