Betekenis Coffee Bar Harriet

Sinds midden mei is Coffee Bar Harriet officieel van start gegaan. De ideale plek voor even te ontstressen met een lekker tasje thee, informeel te vergaderen bij een heerlijke kop koffie of gewoon je dag te beginnen. Maar waarom nu net deze naam?

 

  • Who’s Harriet?

Harriet was een 180 kg zware Galapagos reuzenschildpad die ongeveer 176 jaar oud is geworden. In 1835 zou Charles Darwin op zijn reis met de Beagle (zijn schip)  de Galapagoseilanden bezocht hebben en zo Harriet samen met twee andere schildpadden mee naar Engeland hebben gebracht. Ook het geslacht was lange tijd onbekend, de oorspronkelijke naam van het dier was Harry. Haar verjaardag werd steeds gevierd op 15 november. Dus hou deze datum zeker in de gaten want ook wij vieren dit in Coffee Bar Harriet!

  • Why Evolutionary? 

We zitten op het een Wetenschapspark Universiteit Antwerpen: een stimulerend uniek bedrijvenpark voor innovatieve ondernemers van start-up tot multinational. De sectorfocus is life sciences, environmental sciences en IT. Harriet is de huisbar van Incubator Darwin

  • What’s the link between a turtle and a Coffee Bar? 

De betekenis van schildpadden heeft uiteraard niet alleen betrekking op de alom bekende wijsheid van deze schepsels. De schildpad staat ook symbool voor een lang leven, kracht, betrouwbaarheid, vastberadenheid, zekerheid, stabiliteit, bescherming, vrijgevigheid, goedheid,  geduld, sterkte en uithoudingsvermogen. Ook de link met het even onthaasten, weg stress en gewoon even genieten kan snel geassocieerd worden met een schildpad en past perfect bij een plek als een koffiebar.

 

Schrijf je in
op onze mailinglijst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.