BlueChem

POM Antwerpen (eigenaar en ontwikkelaar van het park) is strategische partner van Bluechem, de eerste incubator in België die zich specifiek toespitst op innovatie en ondernemerschap in duurzame chemie. BlueChem is een unieke samenwerking tussen overheid, industrie en kennisinstellingen met de gezamenlijke ambitie om de toekomst van de economisch belangrijke chemiesector in Vlaanderen te garanderen en versterken. BlueChem opent in 2020 de deuren op het klimaatneutrale bedrijventerrein Blue Gate Antwerp, in het hart van een van de grootste chemieclusters in de wereld. De doelstelling van BlueChem is om beloftevolle start-ups en ambitieuze groeibedrijven te helpen met de ontwikkeling en scale-up van duurzame innovaties voor de chemie van de toekomst. BlueChem biedt aangepaste infrastructuur, dienstverlening op maat met financiële ondersteuning en directe toegang tot kennis en expertise binnen een uitgebreid netwerk van internationale chemiebedrijven, gerenommeerde onderzoekscentra en de vijf Vlaamse universiteiten.

De 5 troeven van BlueChem:

1. Toplocatie in chemiecluster van wereldformaat. BlueChem is het eerste project op het duurzame bedrijventerrein Blue Gate Antwerp.
2. State-of-the-art infrastructuur. BlueChem biedt een mix van flexplekken, kantoren, vergaderzalen en laboratoria voor onderzoek in chemie.
3. Uitgebreide dienstverlening op maat. BlueChem werkt samen met exclusieve partners om huurders maximaal te ondersteunen met de beste expertise.
4. Investeringsfonds voor financiële ondersteuning. BlueChem heeft een eigen investeringsfonds waarmee huurders financiële ondersteuning kunnen krijgen voor de afwerking van hun labo en de aankoop van gespecialiseerde apparatuur.
5. Uniek zakelijk netwerk en innovatief ecosysteem. BlueChem opereert binnen een ecosysteem van open innovatie dat de activiteiten van de huurders kan ondersteunen en versnellen.

Meer weten: Bluechem.be

Schrijf je in
op onze mailinglijst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.