411 enthousiaste bezoekers voor de Dag van de Wetenschap

Op zondag 25 november bezochten 411 bezoekers het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel. Incubator Darwin opende zijn deuren om families (met kinderen) in contact te brengen met wetenschap. Samen met onze bedrijven zorgden we dat een hele hoop kinderen konden experimenten en enthousiast werden gemaakt voor wetenschap. Want centraal stond: aankomen mag, vragen staat vrij en uitproberen moet! Zo stelden niet alleen het team van incubator Darwin de kennis van de bezoekers op de proef maar ook volgende bedrijven:

Banner Chemicals / Surfachem  testte de kennis en liet je versteld staan over in welke producten er allemaal chemie aanwezig is.

BioOrg: BioOrg liet organismen op je los toonde de kracht van organismen tegen geur en stof.

NSXKinderen konden hier bouwen met lego om al spelend na te denken over modulariteit. Normalized Systems Theorie gaat namelijk over modulariteit onder voortdurende verandering, vandaar.

Rialto Recruitment: Een “wetenschappe-leuke” tafel stond klaar bij Rialto Recruitment! Wetenschappelijke principes werden getoond die je verbazing én verbeelding prikkelden. Vurige, luchtige, grappige en af en toe verassende (géén typefout) experimenten stonden op het programma!

RVO Society Met een Japans verteltheater ontdekken de kleinsten alle geheimen van elektriciteit of gingen ze de stroomkring uitdaging aan.

* YUN Probiotherapy: hier kon je je onderdompelen in de wereld van een laborant: bacteriën bekijken onder de microscoop een jelly ball maken met algenextract of de uitdaging aangaan met een bacterie was hier aan de orde.

Kon je er jammer genoeg niet bijzijn, breng ons dan zeker volgend jaar een bezoekje of bekijk hier de foto’s.

Schrijf je in
op onze mailinglijst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.