Eerste steenlegging hybride bedrijfshal een feit

Op dinsdag 25 september vond de eerste steenlegging van het gebouw Hippocrates plaats. Een hybride bedrijfshal waarin betrokken zijn: POM Antwerpen, de provincie Antwerpen alsook UAntwerpen en UZA, de partners in het Anicells project.

Anicells wil de bedrijven ondersteunen in de valorisatie van hun celtherapeutisch onderzoek door het uitbouwen en ter beschikking stellen van een GMP-gecertificeerde accelerator.

Juist om dit project (Anicells) te kunnen huisvesten startte POM Antwerpen met de bouw van een hybride bedrijfshal van 1.400 m². Deze zal bestaan uit 5 units.

  • Een unit van 400 m³ voor het project Anicells.
  • De andere units zullen worden verkocht of verhuurd aan bedrijven uit het park.
  • Eén unit zal dienen als opslagplaats en bestaan uit kleinere modules en wordt ook ter beschikking gesteld van de bedrijven gevestigd op het park.

Op dit ogenblik zijn er reeds onderhandelingen aan de gang met mogelijke klanten. De prijs van de hal is 1.438.777,92 euro. Dit wordt volledig door POM betaald uit eigen middelen.

Als alles voorspoedig verloopt zal tegen het einde van dit jaar de ruwbouw van de hybride bedrijfshal klaar zijn, zodat de werken voor de installaties van de clean-rooms kunnen starten.

De kostprijs voor de bouw van 4 clean-rooms in het gebouw is geraamd op 1.200.000 EUR binnen het Europees project. Deze opdracht gebeurt in overleg en samenwerking met UZA en UAntwerpen.

 

Schrijf je in
op onze mailinglijst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.