eu.reca – European Respiratory Cluster Antwerp

eu.reca, de European Respiratory Cluster Antwerp, wil een aangepaste en gespecialiseerde omgeving aanbieden voor bedrijven die zich richten op de LONGEN.

De ambitie is een kennisplatform uit te bouwen dat de long en de bestrijding van longaandoeningen centraal stelt. De respiratoire sector is in volle evolutie; er is een stijgende prevalentie van longproblemen, maar ook een enorme drive om nieuwe behandelingen in de markt te zetten.

Als katalysator van innovatie willen we veelbelovende start-ups in contact brengen met toonaangevende ondernemingen, farma met product designers, academici met ondernemers, investeerders met patiënten. Interactie is dan ook het uitgangspunt van onze werking. Ons brede netwerk staat garant voor een interessant spelersveld; onze workshops en symposia nodigen uit tot diepgaand debat.

Ook de ontwikkeling van nieuwe technologieën en therapieën willen we faciliteren.

Ben ook jij op zoek naar een cluster waar netwerken, technologische innovaties en ondersteuning centraal staan? Sluit je dan nu aan bij onze cluster eu.reca.

Meer en meer horen we dat om je succesvol te ontwikkelen in dit specifieke segment van de gezondheidszorg, het voor startende bedrijven en gevestigde waarden van groot belang is om te kunnen beschikken over: contacten met ontwikkelaars van een brede waaier toepasbare technologieën en een netwerk van competenties in de essentiële en ondersteunende domeinen. Eu.reca bouwt aan zo’n essentieel en specifiek kruispunt.

Op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen, starten we vanaf juni met op regelmatige tijdstippen workshops en themavergaderingen te organiseren, waarbij onder het motto ‘sharing best practices’ kennis kan worden opgedaan over de nieuwste evoluties in de verschillende deelaspecten die te maken hebben met het vitale orgaan: de menselijke LONG.

De Cluster eu.reca is onderbouwd door 4 pijlers:

  1. Kennisoverdracht (via zeer specifieke workshops en symposia)
  2. Technologische innovatie (via netwerking en uitwisseling)
  3. Ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen (van idee/concept tot product)
  4. Ondersteuning van jonge en startende bedrijven (incubator activiteiten)

Gevestigde en beginnende bedrijven en onderzoekscentra zullen, via lidmaatschap van de VZW eu.reca toegang krijgen tot symposia, nieuwsbrieven en netwerkactiviteiten.

Ook bedrijfsruimtes staan ter beschikking op de site in Niel, van start-ups tot bedrijven die een eigen kavel wensen te kopen. Voor elke type bedrijf beschikken we over de juiste ruimte. Meer informatie kan je hier terugvinden. Ook werken we aan structurele samenwerkingsverbanden met verschillende Europese academische centra en met gelijklopende initiatieven in het buitenland.

Ben je al overtuigd om je ook aan te sluiten? Enkele toonaangevende innovatieve bedrijven al wel, zij hebben zich al in Niel gevestigd.

Schrijf je in
op onze mailinglijst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.