Dag van de Wetenschap 2019

Op zondag 24 november opent Incubator Darwin wederom zijn deuren voor de Dag van de Wetenschap tussen 10u en 16u.  Tijdens de Dag van de Wetenschap ontdek je samen met je familie hoe wetenschap en technologie je dagelijks leven bepalen.

Enthousiaste wetenschappers uit tal van bedrijven bewijzen het je graag aan de hand van verrassende demonstratiesboeiende verhalen én leuke experimenten. Want niet alleen is alles wetenschap, iedereen is ook wetenschapper. Zeker op de Dag van de Wetenschap!

Welke bedrijven dit jaar deelnemen, kom je hier te weten:

anicells

Trek een echt labopak aan, ontdek wat ze allemaal uitspoken bij anicells, neem een ‘cell-fie’ en wie weet ga jij wel naar huis met een leuke prijs.

BioOrg

Hoeveel water kan een gemiddeld Vlaams gezin besparen door met BioOrg schoon te maken? Neem deel aan onze prijsvraag en win een startpakket met BioOrg producten om alles in je huis schoon te maken, de binnenlucht inbegrepen.

IAS

* Discover emobility: Opbouw van een elektrische voertuig adhv een 3 tal experimenten:
– Opbouw van een elektrisch voertuig
– Werking batterij experiment met aardappelen
– Werking elektromotor experiment…een fluitje van een cent
– Werking van een brandstofcel experiment

* Xperience emobility: Nooit met een full EV of Plug-in hybride gereden? Dan is dit de uitgelezen kans voor jou om deze technologien uit te testen onder begeleiding van een expert

* Future of mobility: Wat zijn de uitdagingen van onze huidige en toekomstige mobiliteitsbehoeften? Hoe gaat technologie ons helpen om deze behoeften te vervullen? Wil je hier meer over weten? Ga dan zeker naar deze intrigerende keynote om een blik te werpen op hoe de toekomst er zou kunnen uitzien.

iFLUX:

Voordat er drinkbaar water uit onze kraan komt, maakt ons grondwater een soms gevaarlijke reis doorheen onze bodem. Bij iFLUX brengen we deze gevaren in kaart en meten we de kwaliteit van het grondwater. Kom ontdekken hoe grondwater zich beweegt in de bodem en welke obstakels ze dient te overwinnen.

Rialto Recruitment: 

Een “wetenschappe-leuke” tafel staat klaar bij Rialto Recruitment! Een echte wetenschapper demonstreert een aantal wetenschappelijke principes die je verbazing én verbeelding zullen prikkelen. En… het blijft niet bij toekijken, je moet ook assisteren bij al die proefjes. Verwacht je maar aan vurige, luchtige, grappige en af en toe verassende (géén typefout) experimenten!

NSX:

Software moet je bouwen en meestal wil je die software nog lang gebruiken. Om duurzame software te bouwen, moet je heel goed nadenken over de modules die je wil gebruiken. Kinderen kunnen bij NSX bouwen met lego om al spelend na te denken over modulariteit. Normalized Systems Theorie gaat over modulariteit onder voortdurende verandering, vandaar.

YUN Probiotherapy

Vandaag kan je je onderdompelen in de wereld van een laborant:  draag een labojas, bekijk bacteriën onder de microscoop en maak een gelly ball met algenextract. Of ga de uitdaging aan met een bacterie en speel de bacteriequiz of maak er zelf eentje in een petrischaaltje.

Ook het team van Incubator Darwin stelt jullie kennis graag op de proef.

Schrijf je in
op onze mailinglijst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.