Dag van de Wetenschap – zondag 25/11

Op zondag 25 november opent Incubator Darwin zijn deuren voor de Dag van de Wetenschap tussen 10u en 16u. Zonder wetenschap sta je in je blootje! Snel even douchen, een koffietje drinken, de kinderen met de auto naar school brengen, je e-mails lezen,… Dat wordt lastig zonder wetenschap. Tijdens De Dag van de Wetenschap op zondag 25 november 2018 ontdek je samen met je familie hoe wetenschap en technologie je dagelijks leven bepalen.

Enthousiaste wetenschappers uit tal van bedrijven bewijzen het je graag aan de hand van verrassende demonstratiesboeiende verhalen én leuke experimenten. Want niet alleen is alles wetenschap, iedereen is ook wetenschapper. Zeker op de Dag van de Wetenschap!

Welke bedrijven dit jaar deelnemen, kom je hier te weten:

* Banner Chemicals / SurfachemBanner BNL / Surfachem is een Europese distributeur van chemicaliën die gebruikt worden voor het maken van oa shampoo, badschuim en afwasmiddel. We werken samen met bedrijven zoals Shell en Unilever, de kans is dus groot dat u dagelijks onze producten gebruikt. Test je kennis en sta versteld tijdens jouw bezoek aan Banner BNL/Surfachem door de juiste producten te kiezen.

* BioOrg: BioOrg laat organismen op je los! Kom langs op de stand van BioOrg en test in levende lijve de kracht van onze organismen tegen geur en stof:
– werk je even in het zweet op onze BioOrg home trainer
– laat wat organismen los op je kledij of in je schoenen
– poets nadien in een handomdraai alle zweet en stof weg
Je ervaart zelf met eigen neus en ogen het verbluffend effect van de BioOrg organismen. Alle dappere deelnemers nemen als beloning een BioOrg spray mee naar huis. Tot dan, tot BioOrg!

* NSXSoftware moet je bouwen en meestal wil je die software nog lang gebruiken. Om duurzame software te bouwen, moet je heel goed nadenken over de modules die je wil gebruiken. Kinderen kunnen bij NSX bouwen met lego om al spelend na te denken over modulariteit. Normalized Systems Theorie gaat over modulariteit onder voortdurende verandering, vandaar.

* Rialto Recruitment: Een “wetenschappe-leuke” tafel staat klaar bij Rialto Recruitment! Een echte wetenschapper demonstreert een aantal wetenschappelijke principes die je verbazing én verbeelding zullen prikkelen. En… het blijft niet bij toekijken, je moet ook assisteren bij al die proefjes. Verwacht je maar aan vurige, luchtige, grappige en af en toe verassende (géén typefout) experimenten!

* YUN Probiotherapy: vandaag kan je je onderdompelen in de wereld van een laborant:  draag een labojas, bekijk bacteriën onder de microscoop en maak een gelly ball met algenextract. Of ga de uitdaging aan met een bacterie en speel de bacteriequiz of maak er zelf eentje in een petrischaaltje.

* RVO SocietyRVO-Society wil jongeren (5 – 25 jaar) interesseren voor techniek en wetenschappen. Zij bieden 2 workshops aan:

– ‘Stef wordt elektricien’ (4- tot 8-jarigen): Met een Japans verteltheater ontdekken de allerkleinsten alle geheimen van elektriciteit via een spannend verhaal en veel doe-momenten.

– ‘De stroomkring uitdaging’ (5- tot 12-jarigen): Sluit zelf de stroomkring en lampjes gaan branden, motors draaien en zoemers toeteren. Hier kunnen jong en oud experimenteren met schakelingen.

* Ook het team van Incubator Darwin stelt jullie kennis graag op de proef.

 

Schrijf je in
op onze mailinglijst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.