Subsidiemogelijkheden voor KMO’s

SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN VOOR KMO’S

Drie grote Vlaams-Nederlandse innovatieprojecten zijn op zoek naar KMO`s en MKB`ers met innovatieplannen. Op 20 februari krijg je in het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel tekst en uitleg over de kansen en subsidiemogelijkheden voor ondernemingen binnen deze drie projecten in het Europees subsidieprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland. Ook is er een toelichting over de kansen voor bedrijven in het Europees subsidiefonds LIFE. Daarnaast kun je één-op-één de mogelijkheden voor jouw onderneming verder bespreken met de projectverantwoordelijken en komt een ondernemer vertellen over zijn ervaring met een Europees project.
Programma:
18:45 uur Onthaal met hapje en drankje
19:15 uur Verwelkoming door Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie voor provincie Antwerpen
19:20 uur Toelichting Interreg Vlaanderen-Nederland
19:30 uur Voorstelling project CrossCare, Kelly Verheyen + getuigenis ondernemer
19:55 uur Voorstelling project Link2Innovate, Sofie Verhaegen
20:05 uur Voorstelling project CrossRoads 2, Annick Verween
20:15 uur Toelichting kansen voor KMO/MKB in LIFE (nog te bevestigen)
20:30 uur Netwerkreceptie en mogelijkheid tot één-op-één-gesprekken met projecten
22:00 uur Einde
Praktisch
Wanneer: maandag 20 februari 2017 van 19 uur tot 22 uur
Waar: Wetenschapspark Universiteit Antwerpen
Inschrijven: via deze link, uiterste inschrijfdatum: woensdag 15 februari 2017
Via drie unieke Interreg-projecten, CrossRoads 2, CrossCare en Link2innovate, kunnen ondernemers de komende jaren een beroep doen op subsidie en ondersteuning voor het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten. Diverse speerpuntsectoren komen hierbij aan bod. Ondernemingen die succesvol deelnemen, kunnen afhankelijk van het type project rekenen op subsidies van 10.000 tot 200.000 euro.
Voor wie en welke sectoren?
Het event richt zich op Kleine en Middelgrote Ondernemingen (BE), en op het Midden- en Kleinbedrijf (NL) uit de grensregio Vlaanderen-Nederland. Uiteraard zijn mensen met een professionele interesse in innovatie bij KMO`s of het MKB ook van harte welkom.
• CrossRoads2 richt zich op KMO’s/MKB’s uit sectoren zoals agrofood, chemie en materialen, high tech systemen, life sciences & health, cleantech, biobased, logistiek en maintenance.
• CrossCare richt zich op innovatie in de zorgsector door KMO’s/MKB’s. Dit kan gaan over nieuwe of verbeterde zorgconcepten, -diensten, -processen en -producten.
• Link2Innovate richt zich op starters (KO’s/KB’s <7 jaar) die werkzaam zijn met sleuteltechnologieën zoals: micro- en nano-elektronica, fotonica, nanotechnologie, industriële biotechnologie, geavanceerde materialen, of geavanceerde fabricatiesystemen en –processen.

Schrijf je in
op onze mailinglijst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.