Happy Cleaners met BioOrg @ Incubator Darwin

Incubator Darwin hecht groot belang aan biodiversiteit en innovativiteit. Zeer bewust kozen we dan ook voor de aanleg van een levend ecosysteem van gunstige organismen die zich voeden met de dode oppervlakten en materialen in het gebouw. Incubator Darin is dus graag gastvrij voor de natuur en doet dit samen met BioOrg.

Incubator Darwin op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel koos na de opening voor het BioOrg principe en activeerde een ecosysteem van gunstige organismen.

In een eerste fase werden de centrale luchtgroepen en sanitairen behandeld, alsook kantoren en vergaderzalen. Nadien schakelde de schoonmaak om naar het gebruik van producten met dezelfde gunstige organismen. Het ecosysteem blijft zo overal aanwezig in het gebouw, zodat alle gebruikers en bezoekers kunnen genieten van een permanente zuivering van de binnenlucht voor iedereen.

Door de biomassa van dit ecosysteem te huisvesten, plant je eigenlijk een gezond bos in jegebouw (maar dan zonder de bomen). Het enige wat we daarvoor moesten doen, was de organismen in het ecosysteem hun werk laten doen. Zij gaan actief op zoek naar afvalstoffen (stofdeeltjes, voc’s, allergenen) die ze gebruiken als voedsel voor hun eigen groei.

Meer informatie kan je hier vinden: BioOrg principe.

 

 

 

Schrijf je in
op onze mailinglijst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.