Rialto Recruitment breidt uit naar Genk

Patrick Van Lijsebetten, CEO Rialto Recruitment: “Wij zijn actief in gans België en Zuid-Nederland. Daarom kozen we voor ons tweede kantoor de locatie C-Mine Crib Incubator in Genk, het dienstencentrum dat createch bedrijven – zowel spin offs, startups als groeibedrijven – ondersteunt.”Rialto Recruitment ontstond 17 jaar geleden vanuit Atlantae en de fusie in 2012 met Egeminplus. Met een knipoog naar de bekende brug in Venetië, wil Rialto de brug slaan tussen werkgevers en werknemers enerzijds en tussen de academische wereld en de industrie anderzijds.
Het inmiddels 10-koppig team van Rialto focust op de markt van de knelpuntberoepen, zeg maar de moeilijke profielen zoals ingenieurs. En die nood aan ervaren ingenieurs gaat nog prangender worden in de komende jaren. Zo zoekt DEME momenteel 450 ingenieurs.

Zoeken tot de opdracht is ingevuld

“Wij zijn gespecialiseerd in actieve search, werving en selectie en uitzendcontracten van (technische) Bachelors, professionele en academische Masters (Ing/Ir), en wetenschappelijke profielen (PhD)”, zegt Patrick Van Lijsebetten.
Als Rialto een vraag van een klant krijgt, gaat het op zoek tot de geschikte kandidaat is gevonden, hoe lang de zoektocht ook duurt.

Patrick Van Lijsebetten: “We hebben niet alleen met de opdrachtgever een gesprek, maar met verschillende mensen in het bedrijf. Zo proeven we de sfeer en krijgen we een heel goed beeld van de functie en de mogelijkheden voor de kandidaat om binnen het bedrijf iets op te bouwen. Onze consultants maken een scan van het bedrijf en gaan na of het cv en de competenties van de kandidaat matchen met de functiebeschrijving. We doen dit aan de hand van diepteinterviews, psychotechnische en cognitieve testen. Bij kandidaten die al 25 jaar aan de slag zijn, wordt het diploma minder relevant, maar de competenties en het potentieel zijn dan des te belangrijker.”

Ethiek en deontologie behoren tot de basiswaarden voor Rialto dat het FEDERGON-charter heeft ondertekend. Op tussentijdse basis kan Lloyd’s een vervolgaudit doen in het kader van het nieuwe FEDERGON RSS kwaliteitslabel wat recent werd behaald. Dit label wordt wellicht een vereiste om aan aanbestedingen mee te doen. Zo vertrouwde Thomas More hogeschool in de komende vier jaar searchopdrachten naar stafpersoneel voor zijn zeven campussen toe aan Rialto. Momenteel zijn er drie vacatures voor ICT ingenieurs op de campussen Mechelen en Geel.

Om invulling te geven aan opdrachten van internationale klanten, is Rialto sinds 2016 exclusief Belgisch partner van het wereldwijde IMSA International Executive Search netwerk dat in 25 landen actief is.

Bron: Made in Antwerpen

Schrijf je in
op onze mailinglijst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.