Maak kennis met Lutgard Duflou

In samenwerking met gemeente Niel stellen we om de 2 maanden een bedrijf voor gevestigd op het Wetenschapspark en een link heeft met Niel. Het startschot wordt gegeven door Lutgard Duflou, internationaal accountmanager van Banner Chemicals /Surfachem Western Europe.

Mijn werkgever is leverancier van ruwe chemicaliën o.a solventen en gespecialiseerde chemicaliën en werkt nauw samen met zeer uiteenlopende bedrijven. Onze klanten brengen detergenten op de markt, maar ook verven en coatings of producten gerelateerd aan persoonlijke hygiëne zoals shampoo of douchegel en nog veel meer. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze hun producten steeds duurzamer willen maken. Een uitdaging, maar één waaraan we graag meewerken.

Ik werk nu zo’n 6 jaar voor de groep. Sinds enkele jaren doe ik dat vanuit Incubator Darwin op het wetenschapspark. Voor mij is dit de ideale locatie. Uiteraard omdat ik vlakbij woon, maar ook op commercieel vlak is het een voltreffer; dichtbij de Antwerpse haven én niet ver van Zaventem. In Niel onderschatten we onze strategische ligging tussen Antwerpen en Brussel, dat is echt een troef.

Ook een meerwaarde is dat ik internationale klanten en collega’s hier in de beste omstandigheden kan ontvangen. Geen duffe vergaderzalen, maar een boardroom met zicht op de kleiputten, een uitgerust auditorium en zelf een gezellige huisbar; het maakt allemaal indruk.

Maar wat ik misschien nog belangrijker vind, is de sfeer die hier hangt. Ik run dit kantoor samen met een collega, maar die is vaak op de baan. Dan is het tof dat je makkelijk contact kan leggen met de andere bedrijven in Darwin. Het team achter het wetenschapspark organiseert veel activiteiten: workshops, maar ook happy hours en tijdens de zomer zelfs een tafeltennistornooi. Best gezellig.

Als inwoner van Niel ben ik blij dat het wetenschapspark in onze gemeente ligt. Het park creëert jobs voor onze mensen, en ook naar uitstraling toe vind ik het mooi dat Niel kan uitpakken met een innovatieve campus.


Lutgard Duflou mocht in augustus samen met haar collega’s de Queens Award voor Internationale Handel in ontvangst nemen als sterkste Britse exporteur.

Schrijf je in
op onze mailinglijst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.