Mooie som voor Speelhoeve tijdens Kerstlunch @Wetenschapspark

Voor de Warmste Week van Music For Life organiseerde team Darwin een Kerstlunch @Wetenschapspark Universiteit Antwerpen ten voordele van de Speelhoeve. Dit was een groot succes, iedereen alvast hartelijk bedankt voor zijn aanwezigheid en bijdrage. Misschien waren jullie zelfs iets té enthousiast of iets te talrijk aanwezig want het eten ging er heel heel heel snel door. Hopelijk is dus iedereen met een volle maag naar zijn werk terug kunnen keren. Wel leren we hieruit en zorgen we zeker voor een volgende editie dat er extra rekening mee gehouden wordt.

Wel kunnen we meedelen dat we een zeer mooi som hebben verzameld door jullie vrije bijdrages. De Speelhoeve, ons gekozen goed doel, zal dan ook heel blij zijn met deze centen om een mooi muzieklokaal in te richten om muziektherapie mogelijk te maken.

Maar waar ieder op zit te wachten, het totaalbedrag dat we hebben ingezameld is: 2553.5 euro.

Wij krijgen het alvast zeer warm van zo’n bedrag en bedanken jullie dan ook graag uit de grond van ons hart!

Graag geven we iets meer uitleg over dit goede doel.

De Speelhoeve is een dagverblijf voor kinderen en jongeren van 2 tot 21 jaar met mentale en of motorische beperkingen. Omdat hun ontwikkeling extra zorg en begeleiding vraagt, kunnen ze niet terecht in een school voor buitengewoon onderwijs. Ook al zijn ze ‘niet-schoolgaand’, toch kunnen ook deze kinderen veel leren, zij het dan in hele kleine stapjes en hebben ze veel tijd nodig. Het leren is dan ook niet ‘schools’ leren, maar leren vanuit de rijkdom van het dagdagelijkse leven. Dit is allerminst saai omdat het met hen op zo’n intensieve manier gebeurt en elk klein detail heel belangrijk wordt. De aandacht gaat immers niet alleen naar de handelingen op zich (jas uitdoen, goeie morgen zeggen, samen zingen, zelfstandig leren eten en noem maar op), maar zeker zo belangrijk is de manier waarop deze dagdagelijkse dingen gebeuren, want niets gaat vanzelf. Zoals het voor elk kind een wonder is dat het op een gegeven moment alleen kan rechtstaan en kan lopen, zo beleven we ieder klein stapje bij deze kinderen als een wonder en een overwinning op hun handicap. Zo beleven we samen dagelijks veel vreugde en enthousiasme. Dankzij Music for Life en dus ook dankzij ons, kunnen ze muziektherapie aanbieden!

www.despeelhoeve.be

 

Warme groeten,

Team Darwin

Schrijf je in
op onze mailinglijst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.