Rialto Recruitment focust op gespecialiseerde niche

Rialto Recruitment opereert in een gespecialiseerde niche.

Rialto Recruitment, één van de bedrijven gevestigd in Incubator Darwin op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen richt zich op een heel gespecialiseerde niche. Patrick Van Lijsebetten heeft die met Rialto Recruitment gevonden in de sector van de ingenieurs en de wetenschappelijke profielen.

Als gespecialiseerd wervings- en selectiekantoor in het aanwerven van (technische) Bachelors, professionele en academische Masters (Ing/Ir), en wetenschappelijke profielen (PhD), is Rialto Recruitment de partner voor het invullen van “knelpuntberoepen”.
De nood aan goede ingenieurs is altijd groot geweest. Net daarom besliste Patrick Van Lijsebetten, zelf ingenieur zijnde, om in 2001 Atlantae als ‘executive search’ kantoor op te starten voor het zoeken naar ingenieurs.

Een eerste mijlpaal kwam er in 2012, toen werd er beslist om samen te gaan met E+ NV eerder in 2004 opgericht door Egemin, en toenmalig concurrent. Atlantae Executive Search enerzijds, en via E+ NV recrutering en interim uitzendcontracten voor technische profielen anderzijds vormden een zeer mooie synergie.

Begin 2016 besloot Patrick om alle aandelen van E+ NV over te nemen, om zich nog meer toe te leggen op executive search voor technische profielen, waarbij nu ook zeer sterke focus werd gelegd op de Life Sciences industrie, en de zoektocht naar PhD profielen. Het bedrijf werd omgedoopt naar Rialto Recruitment, verwijzend naar de befaamde brug in Venetië. Hierbij tracht Rialto Recruitment de brug te slaan tussen de industrie en het onderwijs, en tussen werkgever en werknemer. Bovendien wil Rialto voor kandidaten de brug vormen naar de vervolgstap in hun carrière. Het betekende een nieuwe doorstart en als kleine onderneming, met momenteel een achttal medewerkers, was de incubator op het Wetenschapspark een ideale plek. Er kan gebruik gemaakt worden van zeer goed ontwikkelde diensten voor onder meer professioneel onthaal, telefonie en IT. Zo kunnen de medewerkers zich voor de volle honderd procent concentreren op de corebusiness.”

Ook internationaal kreeg Rialto Recruitment ondertussen naamsbekendheid via IMSA International Executive Search, een wereldwijd netwerk voor het zoeken van CxO en Board level profielen en waarbij zij voor België de “exclusieve” vertegenwoordiging hebben.

Enkele vragen aan Patrick:

“HEB JE EEN BEPAALDE SELECTIEMETHODE”?
Je moet goed beseffen dat ingenieurs met een specifieke expertise telefoontjes en vooral mails van tientallen wervingskantoren krijgen. Onze benadering is persoonlijk. Het komt erop neer de potentiële ingenieur met het juiste verhaal te triggeren zodat hij tenminste luistert naar de opportuniteit die we kunnen aanbieden. We doen dit door de gevraagde competenties af te toetsen en te matchen met de ervaring en specialiteiten van onze kandidaat. Natuurlijk gaat daar flink wat veldonderzoek aan vooraf, uiteraard met de nodige referentiechecks. Het is een intense zoektocht naar de meest geschikte kandidaten om de knelpuntberoepen te kunnen invullen.

WAAROM KOMEN DE FIRMA’S NAAR JULLIE VOOR DE SEARCH?
Zoals je weet zijn er veel selectiekantoren gekomen, door de verschuiving binnen de sector zijn ook de interim kantoren mee gaan spelen. Hierdoor is de markt enorm verwaterd en is er een negatieve spiraal gecreëerd op het vlak van prijsdruk, non exclusiviteit, no cure no pay, …. Wij hebben van in het begin beslist hier niet in mee te stappen maar te gaan naar effectief resultaat. Onze samenwerking met klanten is gebaseerd op vertrouwen en bi-directioneel partnership. Wij verbinden er ons toe om de geknipte kandidaat effectief te vinden, en niet enkel de eerste paar weken ernaar te zoeken binnen een verouderde database. Met andere woorden, wij geven nooit op! Recent hebben wij het allernieuwste FEDERGON RSS kwaliteitscertificaat behaald, en dit krijg je niet zomaar. Dit “verdien” je door jaar na jaar topservice te bieden aan al onze trouwe klanten.

Schrijf je in
op onze mailinglijst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.