Universiteit Antwerpen – Dienst Valorisatie

Dienst Valorisatie

Universiteit Antwerpen is een onderzoeksuniversiteit, waar grensverleggend en vernieuwend onderzoek wordt uitgevoerd op internationaal niveau. Ze bouwen bruggen naar het onderwijs, de industrie, zelfs de volledige maatschappij.

Wetenschapspark Universiteit Antwerpen wil de samenwerking tussen bedrijven en Universiteit Antwerpen stimuleren. Door te tonen wat de universiteit aan de ondernemer te bieden heeft, door te prikkelen, te gidsen en te inspireren. De dienst valorisatie van de Universiteit Antwerpen wijst bedrijven op het wetenschapspark de weg naar de juiste onderzoeksexpertise met het oog op samenwerking. Ook kan men via deze dienst kennis maken met de innovatieve technologieën ontwikkeld binnen de Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen en de gespecialiseerde infrastructuur die ze aanbieden.

Universiteit Antwerpen definieerde Expertise valorisatieconsortia (een platform van complementaire onderzoeksgroepen). Hun onderzoeksgroepen, expertises, mogelijke samenwerkingsvormen en beschikbare apparatuur worden één voor één onder de loep genomen.

Jurgen Joossens, diensthoofd valorisatie: “Universiteit Antwerpen heeft veel onderzoeksgroepen met een specifieke expertise. Op een bepaald moment werd beslist om die expertises te bundelen en zo een aantal multidisciplinaire platformen tot stand te brengen. De Antwerpse IOF-consortia waren geboren.”

De 7 Expertise valorisatieconsortia op een rij:

 

 • EGAMIImaging consortium: Biomedische beeldvorming – Een geintegreerd biomedisch platform dat onderzoek doet in neurowetenschappen en oncologie. Met als doel de gezondheid van patiënten verbeteren.
  Contact: Wouter Van Putte

 

 • Enviromics: Milieutoxicologie en technologie voor een duurzame wereld of in 1 woord: milieuproblemen in alle belangrijke niches: water, lucht, bodem, neerslag,…volgens Freddy Dardenne.
  Contact: Freddy Dardenne

 

 • NANOcenter: Elektronenmicroscopie voor materiaalonderzoek en Nanotechnologie. Onderzoek van materialen met microscopen waarop simulaties en modellen worden toegepast.
  Contact: Alexander Neirinckx

 

 • NEXOR: Multidisciplinair platform voor cyber-fysische systemen en heterogene sensor netwerken
  Contact: Fons de Mey

 

 • SusChemA: Netwerk voor duurzame chemie (Organische synthesemethodologie en VCD-analysemethoden) – doel is ervoor te zorgen dat de volgende generaties nog minstens evenveel grondstoffen hebben als wij nu.
  Contact: Serguei Serguee

 

 • Vaxinfectio: Multidisciplinair platform voor infectieziekten en vaccins in samenwerking met Productontwikkeling. Doel is om afweerweermechanismen van een persoon te begrijpen, hoe infecties kunnen behandeld worden en voorkomen met vaccins.
  Contact: Hilde Revets

 

Schrijf je in
op onze mailinglijst

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.