Vierhonderd nieuwe banen op het Wetenschapspark UAntwerpen in Niel

Verdubbeling van het aantal gebouwen, van drie naar zes staat op de planning voor de komende jaren. Het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel breidt uit. En dat zorgt voor extra banen: het aantal stijgt van zeshonderd naar duizend.

Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel wil vijf keer groter worden.

Het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen, waar diverse lifescience-bedrijven aan de slag zijn, wordt mogelijk vijf keer zo groot. De provinciale ontwikkelingsmaatschappij of kortweg POM Antwerpen deed dinsdag de toekomstplannen uit de doeken. Een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan moet ruimtelijke invulling vergemakkelijken.

Momenteel staan langs de Galileilaan in Niel al drie gebouwen, 1 hiervan is incubator Darwin, ingericht voor onder andere universitaire spin-off bedrijven en starters. Bij de bekendere bedrijven zijn onder meer de NIP-testproducent Multiplicom en Yun, dat huidkwalen met goede bacteriën wil aanpakken.

De Universiteit Antwerpen is samen met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen (POM) partner in een van de drie gebouwen. Op een paar jaar tijd zijn de gebouwen volledig in gebruik geraakt. POM Antwerpen wil het project daarom verder doen groeien, van de huidige 10.000 m2 vloeroppervlakte naar 48.500 m2, goed voor in totaal veertien gebouwen.

“Het park wil een community zijn voor zowel starters, kmo’s, als internationale bedrijven. We willen de focus verder leggen op bedrijven actief met celtherapie, respiratoire therapieën en ook probiotica”, zegt POM-directeur Luc Broos.

Nieuwkomers

Een aantal nieuwkomers is intussen bekend. Het gaat om Anicells, dat het onderzoek naar celtherapie wil versnellen om Vlaamse bedrijven prominenter in beeld te brengen. Het VIL, het vroegere Vlaams Instituut voor de Logistiek, plant een belevingscentrum voor logistieke spitstechnologie.

 

Schrijf je in
op onze mailinglijst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.