ViTalent: farma opleidingscentrum

De vraag naar juist geschoolde profielen voor de bloeiende Vlaamse farmasector groeit. Daarom werkten essenscia, de vakbonden en Co-valent aan een gloednieuw opleidingscentrum: ViTalent.

Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder essenscia vlaanderen en voorzitter ViTalent legt het graag uit: “De farmasector doet het al enkele jaren zeer goed in onze contreien. Er zijn veel grote investeringen, waardoor de vraag naar goed geschoolde medewerkers stijgt. Anderzijds stellen we vast dat de specifieke werkomstandigheden in de farma met clean rooms, speciale kledij en verregaande eisen rond hygiëne en punctualiteit van heel wat nieuwe werknemers een groot aanpassingsvermogen vragen.”

“ViTalent wordt nu het allereerste specifieke opleidingscentrum voor de farma- en biotechindustrie in Vlaanderen. Op het wetenschapspark in Niel zal 1500m² aan nieuwe infrastructuur worden vrijgemaakt om praktijkgerichte ruimtes – zoals een clean room, zones met gespecialiseerde apparatuur of verpakkingslijnen – en leslokalen in te richten.”

“Het wordt een waarheidsgetrouwe jobsimulator waar aspirant-medewerkers écht kunnen proeven van alle aspecten van werken in de farma. Ook mensen die al in de sector actief zijn, zullen er terecht kunnen. De innovatie in deze branche gaat behoorlijk snel. Eind 2021 zal ViTalent de deuren openen, POM Antwerpen is bouwheer in opdracht van ViTalent.

Lees het volledige artikel hier.

Schrijf je in
op onze mailinglijst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.