Zomer 2019 start bouw Log!Ville

Log!Ville is de naam van het toekomstige logistiek demonstratiecentrum van VIL op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel. Het park blijft groeien en evolueren, dit keer met een landmark belevingsruimte met focus op logistiek in zijn totaliteit. Het democentrum komt aan de ingang van het Wetenschapspark en zal meer dan 2.500m² beslaan.

POM Antwerpen staat in voor de bouw van het demonstratiecentrum waarvan de eerste steenlegging voorzien is voor eind juni 2019. De voorziene afronding van de werken is gepland voor zomer 2020, waarna VIL start met de inrichting van het democentrum. Opening van de deuren voor het grote publiek: maart 2021.

Wat zal er hier allemaal terug te vinden zijn?

Op het gelijkvloers komt een groot fysiek magazijn, een virtueel gedeelte en een co-creatie gedeelte. Zowel innovatieve producten als processen zullen live gedemonstreerd worden waardoor bedrijven de mogelijkheid krijgen zich te oriënteren, verdiepen, vergelijken, testen en delen.

Om de beschikbare ruimte optimaal te benutten komt op de mezzanine het facilitaire gedeelte met kantoren en modulaire vergaderruimtes.
Het logistiek demonstratiecentrum moet een open én inspirerende omgeving zijn voor alle Vlaamse ondernemingen uit de logistieke sector om innovatieve technologieën en concepten live en virtueel te aanschouwen, testen en beleven.

De bouw en uitbating van Log!Ville kadert in een EFRO-project waarin VIL samenwerkt met POM Antwerpen.

 

    

Schrijf je in
op onze mailinglijst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.