Beschikbare Ruimte

Labo's & kantoren nu te huur van diverse afmetingen.

 

Lees meer!

330 bezoekers op Dag van de Wetenschap

2022/11/28

Zondag 27 november opende het Wetenschapspark de deuren voor Dag van de Wetenschap en ontvingen we 330 bezoekers die samen met ons aan de slag gingen met wetenschap aan de hand van proefjes, demo's, rondleiding en workshops! 

 

Een dikke dankjewel aan de bedrijven: Log!ville, anicells, YUN en NSX die er mee een onvergetelijke dag van maakten voor zoveel gezinnen en families. Van een succes spreken we dus zeker en hopen volgend jaar opnieuw een mooie reeks bedrijven aanwezig te zien voor Dag van de Wetenschap 2023.

 

Hieronder kan je alvast enkele sfeerbeelden terugvinden. Bekijk je graag het volledige album? Check dan zeker onze facebookpagina van het Wetenschapspark.

 

Nog even op een rijtje wat er te beleven viel:

-    YUN Probiotherapy:
Liet je helemaal onderdompelen in de wereld van een laborant. Zo kon je micro-organismen bekijken onder een microscoop, zelf een zeepje maken, ontdekken hoe je beads maakt en nog tal van nevenactiviteiten.
 
-    NSX: 
Kinderen konden bij NSX bouwen met lego om al spelend na te denken over modulariteit. Normalized Systems Theorie gaat over modulariteit onder voortdurende verandering, vandaar.

-    anicells:
anicells liet je, met behulp van een VR bril, rondlopen in hun cleanroom en zo kon je ontdekken hoe de productie van celtherapie eraan toegaat. 
 

-    POM Antwerpen:
We verbaasden je graag tijdens een heuse workshop vol met wetenschappelijke principes in het auditorium. Alles werd gebruikt gaande van een bellenblaas, rode kool tot een gigantische elastiek. Nadien kon je zelf aan de slag als wetenschapper door twee verschillende proefjes uit te voeren. Zo kon je jouw eigen bruisende regenboog maken of een kleurtjeskunstwerk met snoepjes ontwerpen. Ook je tekening laten drijven op water kon je hier leren.

 

-    Log!ville:
In Log!ville kon een groep van een 30tal bezeokers éénmalig terecht voor een rondleiding in het demonstratiecentrum, gedurende 2 uur dompelden ze je onder in de laatste innovaties binnen de logistieke sector.