Beschikbare Ruimte

Labo's & kantoren nu te huur / te koop van diverse afmetingen.

 

Lees meer!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze nieuwsbrief

Ontdek onze laatste nieuwtjes ook op Facebook en Linkedin
Filter door onze nieuwsitems
2022/05/05

Vacatures

We werven aan! Op zoek naar een uitdagende job bij één van de innovatieve bedrijven op het wetenschapspark? Ontdek de recentste vacatures bij onze dynamische start- en scale-ups en wie weet maak je binnenkort deel uit van onze community. 

2022/04/04

Bij ADM is een goed netwerk goud waard

Ze vormen een hecht team, Ingrid Hoffman en Karolien Bollen. Dagelijks zetten ze zich met veel passie in om via het ADM-netwerk professionals te verbinden, te inspireren en te coachen. Innovatie, samenwerking en klantbetrokkenheid staan daarbij centraal. Een gesprek met Ingrid Hoffman over ADM en het belang van kennis delen.

2022/03/28

Cosmos Laboratory Equipment staat voor een totaalaanpak rond inrichting en uitrusting van labo’s.

Het Wetenschapspark heeft er een nieuwe tenant bij. En wat voor eentje. Met Cosmos Laboratory Equipment hebben we een expert in huis op het gebied van toelevering, installatie en ontwikkeling van laboratoriumapparatuur en -inrichting. Cosmoslab gaat prat op ervaring en vakkennis, een correcte dialoog en gedegen ondersteuning. Tijd voor een gesprek met Dirk Sommerlinck, CEO van Cosmoslab, buurman van anicells, eTheRNA en CPI medical.

2022/03/24

Unieke startup anicells brengt celtherapieën naar de patiënt.

In september vorig jaar opende anicells feestelijk de deuren. Wie het Wetenschapspark een beetje volgt, weet echter dat het al sinds 2019 behoorlijk hectisch is in hun pand langs de Galileilaan. Als eerste GMP ‘cell manufacturing platform’ in Vlaanderen, vervult deze spin-off van UZA / Universiteit Antwerpen een heuse pioniersrol. Een gesprek met Nathalie Cools, CEO van anicells en onderzoekster aan UZA.

2022/01/31

Maak kennis met onze POM-medewerkers: Erik Lejeune

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen is eigenaar, ontwikkelaar en beheerder van het Wetenschapspark Niel. Daarom stellen wij de volgende maanden telkens een POM-medewerker in het Wetenschapspark aan jou voor. Vandaag is Erik Lejeune aan de beurt. Sinds twee jaar werkt hij hier als park- en facility manager. Hieronder vertelt Erik meer over zijn taak in het Wetenschapspark.

2022/01/27

Slim omgaan met zonne-energie dankzij Cast4All

Cast4All is als spin-off van UAntwerpen één van de anciens in incubator Darwin op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel, een ontwikkeling van POM Antwerpen. 

2021/12/07

Kennismaking Pierre De Strycker en afscheid Luc Broos

Pierre De Strycker is sinds 1 juni de nieuwe algemeen directeur van POM Antwerpen en Luc Broos, strategisch adviseur & vroeger algemeen directeur POM Antwerpen neemt eind deze maand afscheid. Tijd voor een duo-interview.

2021/12/06

Webinar: 'Wat is de waarde van mijn know-how?" - ENG

In dit webinar op 18 januari over Know-How biedt Gevers antwoorden op tal van vragen omtrent dit topic.
 

2021/11/25

Harriet Connect 30/11 postponed to a later date

We decided to postpone the planned Harriet Connect of 30/11. As soon as the measures allow it again, we would like to reschedule this. 

2021/11/12

Ontmoet Mira: onze ecosysteem ontwikkelaar op het park

Ze is werkzaam bij POM Antwerpen sinds augustus, waar ze zich mee inzet voor de ondernemerscommunity op het park én voor de ecosystemen eu.reca en at.las.

2021/10/15

Opening anicells & Log!ville

Op 30 september vierde anicells feestelijk haar opening en enkele dagen later was het de beurt, op 4 oktober aan Log!ville.

2021/09/27

Grandpharma chooses Science Park as a location to oversee clinical trials

Recently the Science Park welcomed China Grand Pharmaceutical and Healthcare Holdings Limited, a pharmaceutical enterprise based in Hong Kong.

2021/08/02

Table tennis tournament is back!

Two years ago our table tennis tournament was a success. So, time to bring this back again to our Darwin Incubator. Register with your company and let’s hope the best team will win.

2021/07/14

The Future of Mobilar®: a study by IAS & 5 Master students

IAS made a study recently on the future of their Mobilar® tool, together with five Master students of the Antwerp Management School, during an 8-week in-company project. As we approached the end of the academic year, this is an ideal moment to check with both Michael from IAS and the students how this collaboration went.

2021/06/02

Wat luchtzuivering kan bieden in de strijd tegen covid-19.

Met meer versoepelen, meer samenkomen, neemt ook het belang toe van maatregelen en ingrepen die zorgen dat dit veilig kan. Daarom hebben  VITO en eu.reca vzw een webinar georganiseerd dat volledig gewijd was aan binnenluchtzuivering.

2021/05/27

Sanaspray, een nieuw bedrijf in Darwin

Sanaspray verkent de mogelijkheden van hun sanitaire spray met probiotica vanuit Incubator Darwin door middel van een flexcontract.

2021/05/04

Webinar Binnenluchtzuivering - 1 Juni 2021 @10u00

Engelstalig webinar: Covid-19: de mogelijkheden van binnenluchtzuivering als extra beschermingslaag tegen overdracht van virussen via de lucht.

2021/04/23

Laboratoria & kantoren te huur

We hebben labo´s en kantoren te huur van diverse afmetingen die meteen beschikbaar zijn. Interesse? Aarzel niet om ons te contacteren om samen te kijken welke ruimte het meest geschikt is voor jouw bedrijf te laten groeien. 

2021/04/23

Vacature Ecosysteem Developer

Ter versterking van het team Wetenschapspark zoekt POM Antwerpen een Ecosysteem Developer, een actiegerichte netwerker met brede interesse voor innovatie en wetenschap.

2021/04/07

Get AI out of your lab - learning lunch - 28/04

You want to start using AI to speed up your research or improve your operations but you don't know how? Or you have started but are not able to fully make use of the possibilities? Join our learning lunch.

2021/02/26

POM Antwerpen en ViTalent geven startschot van bouw.

Bouw van allereerste opleidingscentrum voor farma en biotech in Vlaanderen start. Vanaf begin 2022 start ViTalent met opleidingen op maat in het gloednieuwe gebouw op de campus.
2021/02/25

Microbioom verkend op het Wetenschapspark

Het wereldwijde onderzoek naar het microbioom, boomt spectaculair. Bedrijven en partners vinden in het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen een kweekvijver om samen te werken aan innovatieve toepassingen.
2021/02/16

Vacature bij anicells: Laboratoriumtechnoloog

Voor de uitbreiding van de activiteiten bij de GMP-faciliteit voor celtherapie, anicells, zijn ze op zoek naar een medewerker: laboratoriumtechnoloog
2021/01/26

Nieuw vaccinatiecentrum op het Wetenschapspark

Het gloednieuwe gebouw op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen, Log!ville gekozen als nieuw vaccinatiecentrum.
2021/01/06

Voorbereidingswerken nieuw gebouw starten 13/01

In 2021 bouwen we verder aan de toekomst van het park met de bouw van het nieuwe centrumgebouw.
2021/01/05

Nieuwe menu @ Bar Harriet

Een nieuw jaar, een nieuwe meer uitgebreide menukaart waar er nog meer smakelijke drankjes en snacks op staan. Tot snel.
2020/12/22

Practical Guidelines to start & accelerate Digital Marketing

A dedicated session to pin-point the exact digital marketing activities that bring you and your business value. By using practical examples, this session will cover some of the most occurring questions for the move to digital.
2020/12/14

Onze bedrijven zoeken mee oplossingen in de strijd tegen COVID-19

Vier bedrijven op het park maken mee het verschil. Ontdek er meer over.

2020/12/01

eTheRNA sluit joint venture af: AuroRNA Biotech Co

Maak kennis met AuroRNA Biotech het nieuwe joint venture dat eTheRNA immunotherapies aankondigde. 
2020/11/18

Bekijk hoe anicells bedrijven wil ondersteunen in hun celtherapeutisch onderzoek

Nathalie Cools licht anicells toe.
2020/11/16

POM Antwerpen breidt Wetenschapspark uit

POM Antwerpen bouwt 8.500m² bijkomende labo- en kantooroppervlakte op het park.
2020/11/05

400 000 euro subsidie voor scale-up IAS

Innovative Automotive Services (IAS), ontwikkelde een baanbrekende software voor toepassingen in de automobielindustrie. VLAIO kent het project een subsidie toe van 400.000 euro.
2020/08/26

Nieuwe brochure Wetenschapspark klaar om te ontdekken

Eindelijk is ze daar onze nieuwe brochure van het park. Ontdek er ons park en de toekomstplannen. Lees er alles over onze troeven, netwerk, infrastructuur en eventlocatie. Collega’s vertellen waaraan ze momenteel aan het werken zijn maar ook enkele bedrijven op het park lichten hun business toe en vertellen waarom zij gekozen hebben voor het park.
2020/08/03

Bouw ViTalent start dit najaar

Dit najaar start de bouw van ViTalent, het allereerste gespecialiseerde opleidingscentrum voor de farma en biotech in Vlaanderen. ViTalent zal z’n intrek nemen in een nieuwbouw op het Wetenschapspark UAntwerpen in Niel, uitgerust als jobsimulator met een technische opleidingshal, labo’s en klaslokalen. Daarover is vandaag een samenwerkingsakkoord ondertekend met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen, eigenaar en exploitant van het Wetenschapspark. Vanaf eind 2021 wil ViTalent er studenten, werkzoekenden en werknemers uit de sector van de life sciences verwelkomen voor een training op maat.
2020/08/03

Anicells ontvangt fabricagevergunning voor dendritische cellen

Anicells heeft recent een fabricagevergunning ontvangen van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) voor de productie van Advanced Therapy Medicinal Products (ATMP)/ Investigational Medicinal Products (IMP), meer bepaald voor dendritische cellen – de bevelhebbers van het afweersysteem – ten behoeve van patiënten, die lijden aan kanker of aan multiple sclerose. Deze moeilijke woorden houden in dat het UZA de toelating kreeg om deze cellen op de nieuwe site van Anicells in Niel te produceren. Op die manier zullen het UZA en UAntwerpen in staat zijn om patiënten te helpen met innovatieve behandelingen.
2020/06/22

eTheRNA haalt 34 miljoen op voor o.a. strijd tegen COVID-19

Het biotechbedrijf Etherna Immunotherapies, gevestigd op het Wetenschapspark, haalde 34 miljoen euro extra kapitaal op om de ontwikkeling van zijn kandidaat-Covid-19-vaccin en zijn immuuntherapieën voor de behandeling van kanker te versnellen. Als het gaat over de biofarmabedrijven in ons land die mee op een Covid-19-vaccin jagen, staan de schijnwerpers steevast op grote jongens als Pfizer, Janssen Pharmaceutica of GlaxoSmithKline. Maar in hun schaduw brandt ook het minder bekende Etherna Immunotherapies van ambitie. Het biotechbedrijf, in 2013 ontstaan als VUB-spin-off, kondigt aan 34 miljoen euro extra kapitaal op te halen, zowel bij alle bestaande als bij nieuwe aandeelhouders.
2020/06/22

Deelfietsen nu ook stalplaats aan station Niel

Sinds kort zijn er deelfietsen ter beschikking op het Wetenschapspark. Met deze fietsen willen we jullie mobiliteit op en rond het park vlotter en ‘groener’ maken. In het bijzonder willen we de mensen die met het openbaar vervoer naar hun werkplek komen een snellere verbinding aanbieden. We hadden al stalplaatsen bij de drie belangrijkste bushaltes en bij het station van Boom.
2020/06/03

Update: groenere mobiliteit op het Wetenschapspark

Sinds einde vorig jaar zijn we hard aan het werken om het Wetenschapspark om te vormen tot een voorbeeldpark aangaande duurzaamheid en milieubelasting. Dit valt onder het takenpakket van ons aanspreekpunt mobiliteit: Frank Vaes.
2019/11/25

483 bezoekers op Dag van de Wetenschap

Zondag 24 november was het Dag van de Wetenschap. 483 mensen maakten kennis met wetenschap, ze kwamen langs om te experimenteren, ontdekken en te proeven. Zeer veel blije gezichten vertrokken huiswaarts na een leuke namiddag. Dit kon enkel dankzij onze bedrijven: anicells, BioOrg, IAS, iFLUX, NSX, Rialto Recruitment en YUN Probiotherapy.
Laad meer...