Beschikbare Ruimte

Labo's & kantoren nu te huur van diverse afmetingen.

 

Lees meer!

Nieuwe partner: ATLATL Innovation Center

2022/11/21

Op 17 november ondertekende het Wetenschapspark een Memorandum of Understanding met ATLATL Innovation Center. ATLATL is een incubator in de Chinese stad Shanghai, die zich richt op innovatieve onderzoeksbedrijven en groeibedrijven in de life sciences. ATLATL heeft tevens een ruim netwerk van relevante partners, zoals universiteiten, ziekenhuizen, multinationale bedrijven etc. 


Om die reden vormt ATLATL dan ook een interessante match voor het park, dat zich tevens focust op de life sciences sectoren. Met incubator Darwin en de gebouwen Isala en Archimedes, die innovatieve groeibedrijven huisvesten, is het DNA van beide partners immers vergelijkbaar. 


De samenwerking kan heel wat voordelenopleveren voor beide partners. Vanuit het Wetenschapspark zetten we volop in op het creëren van mogelijkheden voor de bedrijven op het park en binnen ons netwerk. Denk bijvoorbeeld aan: 
-    Eenvoudigere toegang tot de Chinese markt
-    Matchmaking met bedrijven binnen het ecosysteem van ATLATL
-    Internationale samenwerking met relevante onderzoekspartners 
-    Potentieel aan grootschalige studiedatasets

 

De samenwerking kwam tot stand nadat een eerste contact in 2021 gefaciliteerd werd door de medewerkers van Flanders Investment & Trade in Shanghai. Wederzijdse kennismaking en meerdere gesprekken hebben uiteindelijk in het afgelopen jaar geleid tot de intentieovereenkomst. 

 

De samenwerking wordt concreet opgevolgd door onze medewerkers Sara Landuydt (Antwerpen/Niel) en Su Zeng (Chongqing, China).

 

Interesse om hier meer over te horen, neem zeker contact op met Sara.