Beschikbare Ruimte

Labo's & kantoren nu te huur / te koop van diverse afmetingen.

 

Lees meer!

Maak kennis met onze POM-medewerkers: Erik Lejeune

2022/01/31

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen is eigenaar, ontwikkelaar en beheerder van het Wetenschapspark Niel. Daarom stellen wij de volgende maanden telkens een POM-medewerker in het Wetenschapspark aan jou voor. Vandaag is Erik Lejeune aan de beurt. Sinds twee jaar werkt hij hier als park- en facility manager. Hieronder vertelt Erik meer over zijn taak in het Wetenschapspark.

 

Wat is jouw taak binnen het Wetenschapspark?
“Op het Wetenschapspark ben ik park- en facility manager. Dat betekent dat ik het park mee draaiende houdt. Zo leg ik contacten met bedrijven die instaan voor het onderhoud en herstellingen van de verschillende gebouwen. Daarnaast volg ik prospecten op en help ik dus met de commerciële invulling van de gebouwen. Mijn focus ligt vooral op de doorgroeigebouwen. Ondernemers kunnen met alle praktische issues bij mij terecht. Ook zorg ik ervoor dat het park er piekfijn uitziet. Veel tijd kruipt vandaag ook ik de opvolging van het nieuwe gebouw dat we naast incubator Darwin realiseren. Niet alleen volg ik van nabij de werf op, ook bereid ik volop de ingebruikname voor. We hechten er veel belang aan dat mensen hier op het park in een fijne omgeving werken; dat betekent dat je aandacht moet hebben voor alles, van schoonmaak tot signalisatie en lekkere koffie. Halfweg dit jaar ga ik met pensioen en ik wil er absoluut voor zorgen dat mijn collega’s de zaken netjes kunnen overnemen. 

 

Welke projecten vond je leuk om aan te werken tijdens de twee jaar dat je op het Wetenschapspark werkt? 
“Binnen POM waren er de voorbije jaren best veel personeelswissels. Dat leidde inzake facility management tot een eerder ad hoc aanpak. Ik ben blij dat er nu een team staat dat gezamenlijk uitdagingen rond parkbeheer oppakt; een goed onderhouden Wetenschapspark vraagt een dagelijkse opvolging. Structuur en regelmaat zijn nu aanwezig en we zijn dan ook klaar voor het ontzorgen van ondernemers in nieuwe gebouwen. Je merkt ook dat mensen appreciëren dat je kort op de bal speelt en investeert waar nodig. Op het park hebben we nu bijkomende parkeergelegenheid, laadpalen, fietsenstallingen, afvalbergingen, picknickhoekjes en deelfietsen. ”
 

Als ik het goed begrijp bestaat een groot deel van jouw taak om van het Wetenschapspark een fijne werkplek te maken. Hoe voelt het dan als er nieuwe bedrijven op het Wetenschapspark zich komen vestigen? 
“Dat is leuk. De bedrijven die hier zijn, willen zich vooral focussen op hun dagelijkse activiteiten. Ze willen eigenlijk ontzorgd worden en zo weinig mogelijk met facilities bezig zijn. Dat probeer ik als parkmanager goed te doen. Maar ook mijn collega’s Frank Vaes, die focust op mobiliteit en duurzaamheid, of Jade Verrept die inzet op de community en ecosystemen op het park en de rest van ons team proberen dat te doen. We willen graag het Wetenschapspark duurzaam beheren en de gevestigde bedrijven tevreden maken. We dat bedrijven op het park doorgroeien en naar andere gebouwen kunnen verhuizen op het Wetenschapspark met meer ruimte.” 


"We willen graag het Wetenschapspark duurzaam beheren en de gevestigde bedrijven tevreden maken."

 

Naar welke projecten voor het volgende jaar kijk je nog uit? 
“Momenteel zijn we intensief bezig samen met de gemeente en provincie om een natuurbeheersplan op te maken voor het Wetenschapspark. Vooral mijn collega Frank Vaes werkt hier aan. Het betekent dat we een visie ontwikkelen rond het duurzaam beheer van de natuur in het Wetenschapspark. Concreet gaat dit over het opkuisen van de vijverranden, nieuwe aanplantingen, dood hout verwijderen uit het water en het selectief uitdunnen van de aanwezige bospartijen. We willen dat graag volgend jaar opzetten in gang zetten. Daarnaast zijn we in samenwerking met de gemeente, Natuur en Bos en de Vlaamse Gemeenschap aan het werk om de wandelpaden op ons grondgebied te koppelen met de wandelpaden van de gemeente. Hierdoor wordt de bereikbaarheid van het Wetenschapspark groter voor wandelaars en fietsers en kunnen onze bewoners tijdens de middagpauze naar hartenlust even gaan joggen of wandelen.” 

“Met een klein team trachten we dus het Wetenschapspark op de kaart te zetten. Het is onze stelligste overtuiging dat dit park een mooie meerwaarde kan betekenen voor de omgeving en heel wat werkgelegenheid kan creëren voor wetenschappers en ondernemers.”