Beschikbare Ruimte

Labo's & kantoren van diverse afmetingen nu te huur.

 

Lees meer!

Leuke GTA-parodie wijst studenten de weg naar Wetenschapspark

2024/01/09

Wat als de praktijklessen labo op een andere locatie dan de hogeschool doorgaan en de route nog niet goed gekend is, hoe pak je dit aan? Mail je het traject gewoon door naar de nieuwe studenten of ga je voor een originelere aanpak? Aan de derdejaarsstudenten van de KdG-opleiding Multimedia & Creatieve Technologie moet je het niet vragen. Zij hebben met 'GTA Wegwijs naar Niel – KdG edition' een grappige parodie op de superpopulaire gamereeks Grand Theft Auto (GTA) gemaakt.
 

Compleet met de stuntelige voortbewegingen eigen aan het spel, zie je hoe student Viktor vanop de KdG-campus in Hoboken vertrekt om uiteindelijk op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel toe te komen. De KdG-bachelorrichtingen Chemie en Biomedische Laboratoriumtechnologie huren sinds vorig academiejaar laboruimtes voor wekelijkse praktijklessen in het Archimedesgebouw.  Heel veel studenten kenden de weg naar het Wetenschapspark nog niet. De GTA-parodie zou geen parodie zijn als Viktor onderweg zich niet schuldig maakt aan fietsdiefstal en ander baldadig gedrag.


Zeven goed voorbereide studenten filmden de scènes in oktober 2023. Ze konden de klus op een dag klaren en zetten zelfs een drone in voor luchtbeelden. “We wilden een niet alledaagse tutorial-video en al brainstormend hebben we voor een filmpje in de stijl van GTA gekozen”, zegt docent Ivan Schöning. “Eerstejaars krijgen bij de start van volgend academiejaar het filmpje zeker te zien.”

 

LEES OOK:  Interview KdG-opleidingshoofd Steffi Matthyssen: "Voordeel aan onze lessen op het Wetenschapspark zijn de bedrijven die hier al huizen"