Beschikbare Ruimte

Labo's & kantoren van diverse afmetingen nu te huur.

 

Lees meer!

Ontdek de kansen voor jouw bedrijf op de Zuid-Koreaanse markt

2024/05/27

POM Antwerpen en VOKA Mechelen-Kempen organiseren een exploratie- en B2B-missie naar Seoul, Zuid-Korea. Ook voor bedrijven op het Wetenschapspark een interessant aanbod, oa. dankzij het bezoek aan de Korea Life Science Week. 

 

Zuid-Korea is na China, Japan en India de vierde grootste Aziatische economie, met Seoul als kloppend hart. Trends en innovaties manifesteren zich in de hoofdstad zeer nadrukkelijk. 


Van 9 tot 16 november 2024 nemen VOKA Mechelen-Kempen en POM Antwerpen je mee naar deze hotspot voor life sciences, milieutechnologie, creatieve sector, consumentenproducten, automotive en digitalisatie. Je ontdekt er op basis van gerichte contacten en eigen ervaringen wat de opportuniteiten voor jouw bedrijf zijn op de Zuid-Koreaanse markt. En dat in het gezelschap van collega-ondernemers én Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx.


De missie richt zich op volgende ondernemers:
1. Bedrijven die de Zuid-Koreaanse zakenmarkt beter willen leren kennen.
2. Bedrijven actief in de Life Sciences die de ‘Korea Life Science week’ willen bezoeken én daarbij ook de Koreaanse markt willen leren kennen.

 

Het programma van de missie is een mix van informatieve sessies, bezoeken aan bedrijven en innovatieve sites, B2B-contacten op maat van ieders bedrijf en netwerkmogelijkheden. 

 

Zuid-Korea voor Life Sciences bedrijven (incl. farma, biotech, medtech)

De Koreaanse gezondheidssector is een mature markt en het promoten van een gezonde levensstijl is een maatschappelijke prioriteit, oa. omwille van de snel verouderende bevolking. De import van medische hulpmiddelen stijgt jaarlijks met ca. 10%. Er is voornamelijk een sterke vraag naar hoogwaardige apparatuur en digitale tools, oa. slimme toestellen en telegeneeskunde. Zuid-Korea wil daarnaast dé biotech van Azië worden en er is reeds een levendig ecosysteem. Voor microbioom-toepassingen is er een grote interesse. Het land beoogt ook om een leidende rol in het biomedisch domein te claimen en zet daarom oa. in op meer klinische studies, het ontwikkelen van biopharmaceuticals en AI toepassingen. Kortom, Zuid-Korea is één van de meest aantrekkelijke markten in Azië voor zorg en gezondheid.

 

De deelnemers die actief zijn in de life sciences nemen tijdens de missie een volledige dag deel aan de Korea Life Science Week. Deze jaarlijkse nationale beurs wordt georganiseerd door oa. de Korea Biomedicine Industry Association, het Korea Research Institute of Bioscience & Biotechnology en de Korea Drug Research Association. Tijdens de Korea Life Science Week maak je 1-op-1 kennis met de Koreaanse standhouders en deelnemers, neem je deel aan een seminarie dat het Vlaamse life sciences-ecosysteem in de kijker zet bij de Koreaanse aanwezigen en ben je uitgenodigd op een exclusief netwerkevent met deze aanwezigen. Voor de beursdag wordt nauw samengewerkt met Flanders Investment & Trade. Zij voorzien een overkoepelende beursstand en organiseren het seminarie en de netwerkreceptie. Ook voor de B2B’s met de Koreaanse bedrijven op de beurs zorgt FIT.

 

Zuid-Korea voor bedrijven in milieutechnologie

De investeringen in milieu en duurzame industrieën stijgen jaar na jaar in Zuid-Korea. Er wordt stevig geïnvesteerd in hernieuwbare energie, energie-efficiëntie en offshore energie. Maar vooral waterstof en CO2-neutraliteit staan bovenaan de prioriteitenlijst. Ook luchtzuivering, met name in de steden, en watervervuiling, door de industrie, zijn belangrijke uitdagingen die aangepakt worden. Tot slot is er ook een grote vraag naar technologie die steden moet helpen om circulair te worden. Als een rode draad doorheen de milieutechnologie en duurzame toepassing is er de focus op gespecialiseerde software en AI.  
Deelnemers aan de missie die actief zijn in milieutechnologie kunnen rekenen op een breed scala aan bezoeken en individuele bedrijfscontacten op maat, die een inzicht geven in de karakteristieken van Zuid-Korea en de unieke milieucontext, hoe bedrijven en de overheid omgaan met milieu-uitdagingen, etc.

Ontdek het volledige programma hier en schrijf je meteen ook in.

Inschrijvingen zijn nu geopend en lopen tot 30 juni.

Let wel, plaatsen zijn beperkt. Bij grote interesse zullen inschrijvingen mogelijks vroeger afgesloten worden. Wacht dus zeker niet tot de deadline. 

 

Bij vragen kan je terecht bij onze collega Sara Landuydt, sara.landuydt@pomantwerpen.be of 03/240.68.72.

 

Nog niet helemaal overtuig? 5 redenen om deze missie niet te missen

Je krijgt pas echt goed zicht op het marktlandschap, de consumentenvoorkeuren en het effectieve potentieel voor jouw bedrijf door zelf ter plaatse te gaan. Door Zuid-Korea en haar innovatiecultuur, marktdynamiek, karakteristieken en tradities zelf te ervaren, ontdek je de meerwaarde voor de internationale groei van jouw bedrijf.


1. Je maakt kennis met potentiële zakenpartners, tijdens B2B afspraken op maat van jouw onderneming. Samen met Flanders Investment & Trade selecteren we op basis van jouw bedrijfsprofiel de relevante contacten, en regelen we individuele afspraken.
2. Je ontdekt de trends en vernieuwingen van morgen tijdens bezoeken aan Koreaanse en Belgische bedrijven alsook aan onderzoeks- en innovatiecentra.
3. Je krijgt gericht advies en antwoord op prangende vragen tijdens rondetafelgesprekken met experten in domeinen als marktbenadering, logistiek, douane, online sales en marketing, verzekering, …
4. Je ontmoet Belgische expats en Vlaamse ondernemers met stevige staat van dienst op de Zuid-Koreaanse markt. Zij delen de ins & outs met jou.
5. Ben je een bedrijf actief in life sciences dan breng je een bezoek aan de ‘Korea Life Science Week’, waar je jezelf kenbaar maakt tijdens een seminarie en netwerkevent. Op deze beurs komen meer dan 7.000 wetenschappers en vertegenwoordigers uit de industrie samen om kennis, ervaringen, en ideeën uit te wisselen.