Beschikbare Ruimte

Labo's & kantoren van diverse afmetingen nu te huur.

 

Lees meer!

Gloednieuw in Incubator Darwin: phonebooths om ongestoord te telefoneren en online te vergaderen

2024/04/29

Even in alle rust een vertrouwelijk telefoongesprek afhandelen of online vergaderen zonder storend achtergrondgeluid? Dat kan vanaf nu in de twee vergaderboxen nabij de inkombalie van Incubator Darwin op het Wetenschapspark UAntwerpen. Een mooie uitbreiding op het vergaderaanbod.

 

Sinds vrijdag 26 april zijn de vergaderboxen in gebruik. Elk bedrijf op het Wetenschapspark kan er gebruik van maken. Hoe, wanneer en onder welke voorwaarden vertellen we jullie snel. Vergaderboxen zijn ook voor ons nieuw, vandaar dat wij wat vragen afvuurden op Daniel Verschelden van Orange Lemon.  Hij vertegenwoordigt de Spaanse producent ECOcero. "Vergaderboxen ook phonebooths genoemd, zijn al eventjes op de markt", steekt Verschelden van wal. "Bedrijven zagen het vroeger als een grote investering voor iets wat toen nog niet volledig begrepen werd. Dan kwam de coronapandemie en dat heeft veel veranderd. Plots geraakten we vertrouwd met videoconferenties en begrepen we beter de waarde van op kantoor te zijn en onze collega's in levenden lijve te zien."

 

"Sindsdien is het besef doorgedrongen van ongestoord, aandachtig een gesprek te voeren met iemand van buiten kantoor, zonder zelf andere collega's te storen. Voor een telefoongesprek of een onlinevergadering moest niet zelden een vergaderzaal worden geboekt, terwijl dat nu met onze phonebooths niet meer nodig is. Vergaderzalen kunnen zo in de eerste plaats dienen voor wat ze gemaakt zijn: samen overleggen met de aanwezigen. Door in een phonebooth te werken, geef je ook het signaal af dat je even niet gestoord wil worden. Ook Bedrijvencentrum Mechelen heeft een vergaderbox, daar is de interesse van POM Antwerpen (initiatiefnemer, beheerder en eigenaar van het Wetenschapspark UAntwerpen) gewekt." 

 

"Hoe lang mensen gebruik maken van een vergaderbox, hangt ervan af. Hoe lang heeft een gebruiker de tijd nodig om geconcentreerd of ongestoord iets door te nemen? Vijf minuten kunnen volstaan, maar even goed kan het bijvoorbeeld drie kwartier zijn".

 

"Phonebooths zijn akoestisch goed ingericht, waardoor je jezelf en de andere personen aan de andere kant van de lijn beter gaat horen en begrijpen. Daardoor ga je zelf zachter praten met als gevolg dat je ontspannender voor de dag komt en aandachtiger gaat luisteren. Ook het zitcomfort is belangrijk. In de vergaderboxen kun je comfortabel zitten of staan, heb je voldoende en aangenaam licht en heb je genoeg ventilatie. Kortom alles waar een kantoor of werkplek tout court, ook aan zou moeten voldoen."

 

"Ik hoop dat een van jullie vergaderboxen altijd beschikbaar is om een kort, ongestoord gesprek te voeren. Indien ze altijd bezet zijn, betekent dit dat het werkt en moeten jullie misschien overwegen nog een extra phonebooth te zetten. Uiteindelijk dragen onze boxen bij aan betere kwalitatieve communicatie en verhogen ze zo het welzijn op het werk."