Beschikbare Ruimte

Labo's & kantoren van diverse afmetingen nu te huur.

 

Lees meer!

Mobiliteit

Hard wordt er gewerkt om het Wetenschapspark om te vormen tot een voorbeeldpark aangaande duurzaamheid en milieubelasting. Dit valt onder het takenpakket van het aanspreekpunt mobiliteit: Frank Vaes.

Waar kan je gebruik van maken?

Laad jouw wagen @ het Wetenschapspark

Steeds meer mensen maken gebruik van een elektrische wagen om het milieu minder te belasten. Hier kunnen wij enkel maar blij om zijn. Om de groei van het aantal e-rijders een duwtje in de rug te geven, hebben we een investering gedaan in 3 laadpalen die samen 6 wagens van energie kunnen voorzien. EV-Point installeert twee laadpalen op de Darwin-parking en één bij het Doorgroeigebouw nummer 18. Door de groei van het aantal e-rijders werd er nagedacht over een duurzaam model waarbij we een optimale bezetting van de laadinfrastructuur nastreven. Door je wagen betalend te laden, zorgen we ervoor dat iedereen die er nood aan heeft, voldoende laadtijd krijgt. 

Deelfietsen @ het Wetenschapspark

Ook het Wetenschapspark stapt mee in het gloednieuwe elektrische deelfietsensysteem, een systeem dat is uitgewerkt door de Vervoersregio Antwerpen en uitrolt dit najaar. “Het deelfietsensysteem past volledig in het plaatje voor de modal shift en de vergroening van onze verplaatsingen, wat we met het Wetenschapspark willen nastreven. POM Antwerpen, eigenaar en ontwikkelaar van het park, betaalt voor een extra HUB aan Isala, het nieuwe centrumgebouw. Dankzij het netwerk dat wijd verspreid is, is het veel gemakkelijker om met de fiets te komen. Doordat we ook e-bikes kunnen aanbieden is de drempel om de fiets te nemen ook nog eens verlaagd. Een duidelijke win voor iedereen met een groen hart” meldt Frank Vaes, aanspreekpunt mobiliteit op het park.

Benieuwd hoe het systeem uitgerold zal worden, goed voor 1.650 elektrische deelfietsen in 33 gemeenten, en dit voor een periode van minstens 10 jaar? Hou dan zeker deze pagina in de gaten.

Wat komt er nog aan!

Deelwagens

Voor dienstverplaatsingen hoef je als werknemer in de toekomst geen beroep meer te doen op het privévoertuig van jouw werknemer of te voorzien in een dienstwagen die 95% van de tijd stil staat. In geval van een dienstverplaatsing reserveer je gewoon een deelwagen via een abonnement en je bent vertrokken! Momenteel bekijken we samen met de gemeente Niel om een aantal deelwagens ter beschikking te stellen waarvan 1 met vaste locatie op het Wetenschapspark. We houden jullie hiervan verder op de hoogte.
Meer weten over mobiliteit op het park?

"Als ontwikkelaar willen we mensen en bedrijven in hun handelen sturen door een hoogstaande werkomgeving en een brede mix van vervoersmodi aan te bieden. Samen streven om verstandig met energie en het milieu om te gaan in een omgeving met kwaliteitsvolle faciliteiten en aandacht voor ieders welzijn, daar ga ik voor. In de komende maanden en ook op langer termijn willen we investeren in een aantal faciliteiten die positief bijdragen aan een groenere mobiliteit."