Samenwerken met een kennisinstelling

Een overzicht van de expertise binnen Antwerpen.

 

Bekijk ze hier allemaal

Samenwerken met een kennisinstelling

Antwerpen barst van de expertise. Maar hoe weet je nu bij wie je waarvoor terecht kan?

Om bedrijven wegwijs te maken in het Antwerpse kennislandschap, laten we diverse onderzoeksgroepen, -consortia, faciliteiten etc. zich hier voorstellen. Filter op toepassingsdomein, om meteen naar de meest relevante expertise te gaan. Heb je meteen een specifieke vraag of interesse om samen te werken, neem dan gerust contact op met de contactpersoon die vermeld staat.

 

Hou deze pagina in de gaten voor nieuwe fiches en updates.

Deze fiches kwamen tot stand met de steun van
Ontdek onze fiches

Flow Cytometry and Cell Sorting Core Facility

Kernfaciliteit UAntwerpen. FACSUA (Flow Cytometry and Cell Sorting Core Facility of the University of Antwerp) heeft de ambitie om zowel basis als geavanceerde flowcytometrie en celsortering toegankelijk te maken.

Biomedical Informatics Network Antwerp

 

Kernfaciliteit UAntwerpen. BIOMINA is dé expertise hub voor bio-informatica. Ontdek wat dit interdisciplinaire netwerk van datawetenschappers en life scientists zo uniek maakt en hoe de expertise die er gebundeld wordt bedrijven vooruit helpt.

Molecular Imaging Center Antwerp - Bio-Imaging Lab

 

Kernfaciliteit UAntwerpen. MICA-BIL bundelt de infrastructuur en bijbehorende expertise voor multimodale preklinische beeldvorming. Dit staat de visualisatie van de anatomie en biologische processen in levende dieren voor onderzoeksdoeleinden toe.

Vlaams Supercomputer Centrum

UAntwerpen en imec. De hub van het Vlaamse Supercomputer Centrum (VSC) aan de Universiteit Antwerpen stelt high performance computing (HPC) infrastructuur en expertise ter beschikking voor onderzoek en ontwikkeling. Daarnaast biedt VSC onderzoekers zowel in de publieke als private sector training, ondersteuning en consultancy aan, waardoor ze hun projecten versnellen, omzet genereren en kosten besparen in O&O.

Antwerp Centre for Advanced Microscopy

Kernfaciliteit UAntwerpen. Eerst zien, dan geloven! Met geavanceerde microscopietechnieken zoomt ACAM letterlijk in op de moleculaire processen van cellen en weefsels om te ontdekken hoe ze ontsporen in pathologische omstandigheden. Door een systematische en kwantitatieve beeld-gebaseerde benadering tilt ACAM het preklinisch onderzoek naar een hoger niveau.

Biobank Antwerp

Kernfaciliteit UAntwerpen & UZA. De Biobank Antwerpen beheert een ruime collectie van menselijk lichaamsmateriaal. En dat is van onschatbare waarde voor wetenschappelijk onderzoek. Bedrijven kunnen bij ons terecht voor biologische stalen ter ondersteuning van hun onderzoek.

Research & Technology for the Environment

IOF Consortium UAntwerpen. Enviromics in het kort? Bij ons draait het allemaal om op de natuur gebaseerde methodes om problemen rond milieu en ecologie op te lossen. Voor onze partners zijn we een one-stop-shop als het over milieuproblemen gaat. 

Cyber-Physical Systems

IOF Consortium UAntwerpen & Flanders Make. Cyber-fysische systemen, daar draait het bij NEXOR om. Wij optimaliseren enerzijds designprocessen voor mechanica, controle-applicaties en embedded software, anderzijds machines zelf. Voor beiden gebruiken we uiteenlopende technieken en zetten we onder andere digital twins in.

Neuromics Support Facility

Kernfaciliteit UAntwerpen & VIB. NSF bundelt unieke, op onderzoek gebaseerde kennis en high-end technologie rond DNA- en RNA-sequencing. Door de unieke code uit te lezen, kunnen afwijkingen geassocieerd met complexe ziektes gedetecteerd worden. 

Vaccine & Infectious Disease Institute & Product Devel.

 

IOF Consortium UAntwerpen. Als multidisciplinair platform helpt VAXINFECTIO-PO ideeën uitgroeien tot daadwerkelijke innovaties die de gezondheid verbeteren.  U kan bij ons terecht voor R&D en klinische studies voor vaccins, health technology assessments en onderzoeksprojecten rond preventie, diagnostiek en behandeling van infectieziekten, kanker, en auto-immuunaandoeningen.