Beschikbare Ruimte

Labo's & kantoren van diverse afmetingen nu te huur.

 

Lees meer!

“Een gebouw is een stapel stenen, het leven erin en errond is wat telt”

2023/11/20

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen is eigenaar, ontwikkelaar en beheerder van het Wetenschapspark. Al enkele maanden stellen wij telkens een POM-medewerker op het Wetenschapspark aan jou voor. Vandaag is Filip Schepers aan de beurt. Sinds anderhalf jaar werkt hij bij POM waar hij het aanspreekpunt is inzake parkbeheer en infrastructuur.
 

Schepers (56) groeide op in het Limburgse Heusden-Zolder en is sinds jaar en dag woonachtig in Hoboken. Na een veelzijdige carrière waarin hij onder meer als podiumverantwoordelijke internationaal met een opera- en theatergezelschap toerde, startte hij in de duurzame bouwsector. Na verschillende functies daarin te hebben uitgeoefend, kwam hij bij POM Antwerpen terecht.

 

“Mijn taak is het facilitair beheer van de gebouwen van het Wetenschapspark in Niel in al zijn facetten op te volgen. Ik startte in juli 2022. De gebouwen op de site hebben niet allemaal dezelfde functie en dat geldt uiteraard ook voor onze huurders. Zij hebben verschillende noden en eisen die ik zo goed mogelijk probeer op te volgen. Ik ben vooral gespecialiseerd in alles wat bouwkundig bij het faciliteren van gebouwen komt kijken. Ons Isala-gebouw is nog maar net opgeleverd, terwijl het oudste gebouw op het Wetenschapspark al meer dan twintig jaar oud is. Delen ervan zijn stilaan aan renovatie toe. De aanvankelijke invulling is ook veranderd.”    

 

“Elke dag hier is anders. Ik kies ervoor om vroeg te beginnen zodat het team vanaf 7.00 uur is te bereiken. We stemmen daar met de collega’s onze werkroosters op af. Wij zijn met ons team het aanspreekpunt voor vragen van de nieuwe en huidige huurders op het Wetenschapspark, onze klanten zeg maar. Contact met de huurders vind ik een van de leukste dingen aan mijn job.”

 

“Ons Isala-gebouw is tot nu voor 70% verhuurd. Bij het Archimedes-gebouw zijn we niet volledige, maar mede-eigenaar.  Zeker naar toekomstige renovatie toe is het een uitdaging om iedereen op dezelfde lijn te krijgen. Je moet niet alleen zuinig en budgetvriendelijk zijn, maar ook toekomstgericht.  Wie binnen vijf à tien jaar onze huurders zijn, zal de toekomst uitwijzen.”

 

“Ik ben een van de weinigen op het Wetenschapspark met een bouwkundige, meer technische  achtergrond.  Dat vertaalt zich in een ruim takenpakket. In mijn vroegere functies was ik jarenlang met ecologische en energiezuinige bouw- en verbouwtechnieken bezig. ICT-installaties en dergelijke was nieuwe materie voor mij, maar al doende leer je snel bij. Op vijf jaar tijd zijn hier drie grote gebouwen bijgekomen. Eens opgeleverd moeten afhankelijk van de klant heel wat aanpassingen doorgevoerd worden.  Bij het bouwkundige kom ik meekijken”.

 

“We zitten in een relatief klein team. Hier wordt naar iedereen geluisterd en krijgt iedereen appreciatie. Dat vind ik een gigantisch groot pluspunt. Voor we onze intrek in het Isala-gebouw namen, zaten we in het Archimedesgebouw waar ik genoot van de rust en het prachtige uitzicht. Isala is een knap gebouw, maar zo luidt het cliché: een gebouw is enkel een stapel stenen. Het is de beweging en het leven erin en errond dat echt telt. Het gebouw dient dit te faciliteren. Met synergie kunnen we veel bereiken.”

 

“De belangrijkste troef van dit park lijkt me een klein team, maar met grote mogelijkheden. Ik zie ook graag iets groeien en daar ben ik met het Wetenschapspark aan het juiste adres voor.”LEES OOK: Voor innovatie en ondernemen zit je bij Sara Landuydt (POM) aan het juiste adres