Beschikbare Ruimte

Labo's & kantoren van diverse afmetingen nu te huur.

 

Lees meer!

NSX wint allereerste kubb-tornooi Wetenschapspark

2024/06/21

NSX heeft donderdagavond 20/6 de allereerste editie van het kubb-tornooi gewonnen. Op de één na langste dag van het jaar vormde het treffen de hoofdmoot van de Midsommar Afterwork. Zeker zes bedrijven tekenden present.
 

In de finale versloeg het informaticabedrijf de ploeg van POM Antwerpen, initiatiefnemer, beheerder en eigenaar van het Wetenschapspark. In de kleine finale haalden de lectoren van de richting Biomedische Laboratoriumtechnologie en Chemie van de Karel de Grote Hogeschool het van informaticabedrijf Cast4All Technologies. Zoals bekend huurt KdG extra laboruimte om het groeiend aantal studenten practicalessen te kunnen geven. ImmuneSpec, hun buren uit het Archimedesgebouw, vaardigde eveneens een kubb-ploeg af.  YUN Probiotherapie ten slotte, was zoals steeds in grote getale aanwezig.

 

De afterwork stond in het teken van het Midsommar-feest, de Zweedse feestdag waarbij het hele land de zomerzonnewende viert. Kubben is van oorsprong een Zweeds werpspel en is vaste prik op de Midsommar-feestelijkheden. We konden zelf vaststellen hoe het spel voor heel wat spanning en suspense zorgt, ideaal om het communitygevoel te verhogen. We vonden het fijn om te zien hoe medewerkers over de verschillende bedrijven heen elkaar beter hebben leren kennen.

 

Medewerkers klonken het glas en kregen warme Zweedse gehaktballetjes of een vegetarisch equivalent voorgeschoteld.  Team Wetenschapspark zorgde vanuit de bar binnen in Incubator Darwin voor een gestroomlijnde aanvoer van gekoelde dranken en snacks naar de tijdelijke buitenbar. We volgden de hele dag angstvallig Buienradar in de gaten, maar de weergoden bleken Niel gunstig gestemd. Op een handvol druppeltjes na bleef het droog en da's in voorjaar 2024 al een hele prestatie. 

 

De NSX-medewerkers hielden in de finale het hoofd koel en hadden aan een poging genoeg en de koning om te gooien. Zij mogen nu een jaar lang pronken met de wisselbeker, totdat editie 2025 zich aandient. Wij kijken er alvast al naar uit en hopen volgend jaar op nog meer inschrijvingen van de bedrijven op het park.