Available Space

Labs & office space in various sizes currently available for sale / rental.

Read more!
Filter door onze nieuwsitems
2021/12/06

2021/10/07

2021/09/27

Grandpharma chooses Science Park as a location to oversee clinical trials

Recently the Science Park welcomed China Grand Pharmaceutical and Healthcare Holdings Limited, a pharmaceutical enterprise based in Hong Kong.

2021/07/14

The Future of Mobilar®: a study by IAS & 5 Master students

IAS made a study recently on the future of their Mobilar® tool, together with five Master students of the Antwerp Management School, during an 8-week in-company project. As we approached the end of the academic year, this is an ideal moment to check with both Michael from IAS and the students how this collaboration went.

2021/04/23

Laboratoria & kantoren te huur

We hebben labo´s en kantoren te huur van diverse afmetingen die meteen beschikbaar zijn. Interesse? Aarzel niet om ons te contacteren om samen te kijken welke ruimte het meest geschikt is voor jouw bedrijf te laten groeien. 

2021/04/23

Vacature Ecosysteem Developer

Ter versterking van het team Wetenschapspark zoekt POM Antwerpen een Ecosysteem Developer, een actiegerichte netwerker met brede interesse voor innovatie en wetenschap.

2021/04/07

Get AI out of your lab - learning lunch - 28/04

You want to start using AI to speed up your research or improve your operations but you don't know how? Or you have started but are not able to fully make use of the possibilities? Join our learning lunch.

2021/02/26

POM Antwerpen en ViTalent geven startschot van bouw.

Bouw van allereerste opleidingscentrum voor farma en biotech in Vlaanderen start. Vanaf begin 2022 start ViTalent met opleidingen op maat in het gloednieuwe gebouw op de campus.
2021/02/25

Microbioom verkend op het Wetenschapspark

Het wereldwijde onderzoek naar het microbioom, boomt spectaculair. Bedrijven en partners vinden in het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen een kweekvijver om samen te werken aan innovatieve toepassingen.
2021/02/16

Vacature bij anicells: Laboratoriumtechnoloog

Voor de uitbreiding van de activiteiten bij de GMP-faciliteit voor celtherapie, anicells, zijn ze op zoek naar een medewerker: laboratoriumtechnoloog
2021/01/26

Nieuw vaccinatiecentrum op het Wetenschapspark

Het gloednieuwe gebouw op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen, Log!ville gekozen als nieuw vaccinatiecentrum.
2021/01/06

Voorbereidingswerken nieuw gebouw starten 13/01

In 2021 bouwen we verder aan de toekomst van het park met de bouw van het nieuwe centrumgebouw.
2021/01/05

Nieuwe menu @ Bar Harriet

Een nieuw jaar, een nieuwe meer uitgebreide menukaart waar er nog meer smakelijke drankjes en snacks op staan. Tot snel.
2020/12/22

Practical Guidelines to start & accelerate Digital Marketing

A dedicated session to pin-point the exact digital marketing activities that bring you and your business value. By using practical examples, this session will cover some of the most occurring questions for the move to digital.
2020/12/14

Onze bedrijven zoeken mee oplossingen in de strijd tegen COVID-19

Vier bedrijven op het park maken mee het verschil. Ontdek er meer over.

2020/12/01

eTheRNA sluit joint venture af: AuroRNA Biotech Co

Maak kennis met AuroRNA Biotech het nieuwe joint venture dat eTheRNA immunotherapies aankondigde. 
2020/11/18

Bekijk hoe anicells bedrijven wil ondersteunen in hun celtherapeutisch onderzoek

Nathalie Cools licht anicells toe.
2020/11/16

POM Antwerpen breidt Wetenschapspark uit

POM Antwerpen bouwt 8.500m² bijkomende labo- en kantooroppervlakte op het park.
2020/11/05

400 000 euro subsidie voor scale-up IAS

Innovative Automotive Services (IAS), ontwikkelde een baanbrekende software voor toepassingen in de automobielindustrie. VLAIO kent het project een subsidie toe van 400.000 euro.
2020/08/26

Nieuwe brochure Wetenschapspark klaar om te ontdekken

Eindelijk is ze daar onze nieuwe brochure van het park. Ontdek er ons park en de toekomstplannen. Lees er alles over onze troeven, netwerk, infrastructuur en eventlocatie. Collega’s vertellen waaraan ze momenteel aan het werken zijn maar ook enkele bedrijven op het park lichten hun business toe en vertellen waarom zij gekozen hebben voor het park.
2020/08/03

Bouw ViTalent start dit najaar

Dit najaar start de bouw van ViTalent, het allereerste gespecialiseerde opleidingscentrum voor de farma en biotech in Vlaanderen. ViTalent zal z’n intrek nemen in een nieuwbouw op het Wetenschapspark UAntwerpen in Niel, uitgerust als jobsimulator met een technische opleidingshal, labo’s en klaslokalen. Daarover is vandaag een samenwerkingsakkoord ondertekend met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen, eigenaar en exploitant van het Wetenschapspark. Vanaf eind 2021 wil ViTalent er studenten, werkzoekenden en werknemers uit de sector van de life sciences verwelkomen voor een training op maat.
2020/08/03

Anicells ontvangt fabricagevergunning voor dendritische cellen

Anicells heeft recent een fabricagevergunning ontvangen van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) voor de productie van Advanced Therapy Medicinal Products (ATMP)/ Investigational Medicinal Products (IMP), meer bepaald voor dendritische cellen – de bevelhebbers van het afweersysteem – ten behoeve van patiënten, die lijden aan kanker of aan multiple sclerose. Deze moeilijke woorden houden in dat het UZA de toelating kreeg om deze cellen op de nieuwe site van Anicells in Niel te produceren. Op die manier zullen het UZA en UAntwerpen in staat zijn om patiënten te helpen met innovatieve behandelingen.
2020/06/22

eTheRNA haalt 34 miljoen op voor o.a. strijd tegen COVID-19

Het biotechbedrijf Etherna Immunotherapies, gevestigd op het Wetenschapspark, haalde 34 miljoen euro extra kapitaal op om de ontwikkeling van zijn kandidaat-Covid-19-vaccin en zijn immuuntherapieën voor de behandeling van kanker te versnellen. Als het gaat over de biofarmabedrijven in ons land die mee op een Covid-19-vaccin jagen, staan de schijnwerpers steevast op grote jongens als Pfizer, Janssen Pharmaceutica of GlaxoSmithKline. Maar in hun schaduw brandt ook het minder bekende Etherna Immunotherapies van ambitie. Het biotechbedrijf, in 2013 ontstaan als VUB-spin-off, kondigt aan 34 miljoen euro extra kapitaal op te halen, zowel bij alle bestaande als bij nieuwe aandeelhouders.
2020/06/22

Deelfietsen nu ook stalplaatst aan station Niel

Sinds kort zijn er deelfietsen ter beschikking op het Wetenschapspark. Met deze fietsen willen we jullie mobiliteit op en rond het park vlotter en ‘groener’ maken. In het bijzonder willen we de mensen die met het openbaar vervoer naar hun werkplek komen een snellere verbinding aanbieden. We hadden al stalplaatsen bij de drie belangrijkste bushaltes en bij het station van Boom.
2020/06/03

Update: groenere mobiliteit op het Wetenschapspark

Sinds einde vorig jaar zijn we hard aan het werken om het Wetenschapspark om te vormen tot een voorbeeldpark aangaande duurzaamheid en milieubelasting. Dit valt onder het takenpakket van ons aanspreekpunt mobiliteit: Frank Vaes.
2019/11/25

483 bezoekers op Dag van de Wetenschap

Zondag 24 november was het Dag van de Wetenschap. 483 mensen maakten kennis met wetenschap, ze kwamen langs om te experimenteren, ontdekken en te proeven. Zeer veel blije gezichten vertrokken huiswaarts na een leuke namiddag. Dit kon enkel dankzij onze bedrijven: anicells, BioOrg, IAS, iFLUX, NSX, Rialto Recruitment en YUN Probiotherapy.
2019/09/19

Networking BBQ: a mix of fun and networking

On September 18th we organised our annual barbecue at the Science Park University of Antwerp. The moment to socialise with colleagues and network with other entrepreneurs on site. Also the Valorisation office of the University of Antwerp was present. Did you miss it? No problems, you can find here some impressions.
2019/08/26

Hybride bedrijfshal waar box-in-box labo’s, productieruimten en kantoren een plaats krijgen

Sinds september 2018 bouwt de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen volop aan een nieuw gebouw op het wetenschapspark Universiteit Antwerpen. Het gaat om een polyvalent gebouw van 1.400 m², waarin zowel box-in-box labo’s, productieruimten als kantoren een plaats krijgen. “In nauwe samenwerking met architect, ingenieur en aannemer zijn we erin geslaagd om dit project binnen de vooropgestelde timing te realiseren. We hebben in totaal 5 units van uiteenlopende oppervlakte voorzien, die de klant naar eigen behoefte verder kan afwerken en inrichten. De vraag uit de markt was groot. Op vandaag zijn 3 van de 5 units benomen.”, zo licht algemeen directeur van POM Antwerpen, Luc Broos, toe. “Het gaat om knappe ondernemingen die sterk inzetten op Onderzoek & Ontwikkeling en dan ook perfect passen op het wetenschapspark.”
2019/07/18

Darwin ontving ‘Binnenbos certificaat’

Eind juni heeft de voorzitter van POM Antwerpen, Ludwig Caluwé, ons ‘Binnenbos certificaat’ van Bioorg in ontvangst mogen nemen voor incubator Darwin. Ons bos telt 83 bomen en we bespaarden 6980 liter drinkbaar water.BioOrg heeft een wereldprimeur, ze laten namelijk bacteriën fijnstof zuiveren uit gebouwen. Het biotech-bedrijf heeft een technologie uit het bos ontdekt om op natuurlijke wijze de zuivering van fijnstof en stof mogelijk te maken. De spectaculaire winst voor gezondheid en milieu wordt nu omgezet in de allereerste ‘Binnenbos Certificaten4.
Lees het volledige verhaal van BioOrg hier.
2019/06/24

iFLUX op weg naar het buitenland

iFLUX, gevestigd op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel, is erin geslaagd om 1,36 miljoen euro op te halen bij investeringsfondsen. Hiermee kan het zijn unieke grondwatertechnologie ook in het buitenland aan de man gaan brengen. “We kijken in eerste instantie naar de omliggende landen en de Verenigde Staten.”

iFLUX is in 2017 ontstaan als een spin-off van VITO en de Universiteit Antwerpen. Het bedrijf ontwikkelde een meettechniek die de effectieve verspreiding van verontreiniging in bodem en grondwater in kaart brengt. “Onze klanten krijgen zo een beter zicht op de risico’s van een verontreiniging, wat hen toelaat om een gerichter en kostefficiënter saneringsplan op te stellen”, vertelt ceo Tim Op ’t Eyndt. “Dankzij onze kennis en het vertrouwen dat we binnen de sector hebben opgebouwd, zijn we klaar voor een doorbraak op grotere schaal.”

2019/05/02

Eerste steenlegging Log!ville op 22 mei

POM Antwerpen en VIL nodigen de pers en een selecte groep graag uit voor de eerstesteenlegging van Log!Ville op woensdag 22 mei. Log!Ville wordt een open demo- & innovatiecentrum waar logistieke bedrijven in Vlaanderen nieuwe toepassingen en concepten zullen kunnen ontdekken, demonstreren, testen en ervaren. De focus van Log!Ville ligt op mature innovatie die nog niet mainstream terug te vinden is in het bedrijfsleven en op vernieuwende concepten.Op 22 mei wordt op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel de eerste steen gelegd en het Log!Ville-logo onthuld in aanwezigheid van Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport.De bouw en exploitatie van Log!Ville kaderen in een EFRO-project waarin POM Antwerpen de bouwheer is en VIL de exploitant.
2019/04/12

Sodecon nieuwe huurder in Darwin

Sinds 1 april (nee geen grap) zijn we een nieuw bedrijf rijker in onze Incubator Darwin, SODECON genaamd. SODECON is een innovatief en kennisgedreven bodemsaneringsbedrijf waarop consultants, projectontwikkelaars en industriële en particuliere probleembezitters beroep doen om hun bodemproblematiek kosten-efficiënt en op duurzame wijze aan te pakken. Ze kiezen voor Incubator Darwin om het bedrijf verder uit te bouwen.
Laad meer...