Available Space

Labs & offices of various sizes now available for rent.

 

Read More

Hybride bedrijfshal waar box-in-box labo’s, productieruimten en kantoren een plaats krijgen

2019/08/26

Sinds september 2018 bouwt de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen volop aan een nieuw gebouw op het wetenschapspark Universiteit Antwerpen. Het gaat om een polyvalent gebouw van 1.400 m², waarin zowel box-in-box labo’s, productieruimten als kantoren een plaats krijgen. “In nauwe samenwerking met architect, ingenieur en aannemer zijn we erin geslaagd om dit project binnen de vooropgestelde timing te realiseren. We hebben in totaal 5 units van uiteenlopende oppervlakte voorzien, die de klant naar eigen behoefte verder kan afwerken en inrichten. De vraag uit de markt was groot. Op vandaag zijn 3 van de 5 units benomen.”, zo licht algemeen directeur van POM Antwerpen, Luc Broos, toe. “Het gaat om knappe ondernemingen die sterk inzetten op Onderzoek & Ontwikkeling en dan ook perfect passen op het wetenschapspark.”

Een eerste unit wordt ingenomen door Anicells, een spin-off van de Universiteit Antwerpen en UZA. Anicells, uniek in Vlaanderen, biedt de ontwikkelaars van therapieën in cel- en gentherapie, evenals in tissue engineering, de kans om binnen haar gecertifieerde labo-omgeving, de nodige testen uit te voeren bijgestaan door gespecialiseerde dienstverleners. Het uitgangspunt is om revolutionaire therapieën onder meer in de bestrijding van kanker of MS op die manier sneller tot bij de patiënt te krijgen. Een tweede unit wordt uitgerust door eTheRNA, een biotechbedrijf dat sinds 2013 werkt aan een immuuntherapie op basis van mRNA in samenwerking met VUB en het UZ Brussel. mRNA werkt als een boodschapper in het bloed, waardoor het immuunsysteem kankercellen als een vijand beschouwt en ze gaat vernietigen of afstoten. De derde speler is Brightspec, een bedrijf dat onderzoek verricht op vlak van stralingsdetectie en nucleaire en X-ray instrumentatie ontwikkelt.
 
“De ontwikkeling van het wetenschapspark komt stilaan op kruissnelheid. We zijn intussen alweer een nieuwe werf gestart en de voorbereidingen lopen voor meerdere bijkomende bedrijfsgebouwen. Meer en meer zien innovatie bedrijven de meerwaarde in van een campus als het wetenschapspark, waar we vanuit POM Antwerpen niet alleen werken aan de nodige infrastructuur, maar ook inzetten op de interactie met kennisinstellingen, de uitbouw van een dynamische community en de opstart van specifieke innovatieclusters.”, zo besluit Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor economie en voorzitter van POM Antwerpen.