Available Space

Labs & offices of various sizes now available for rent.

 

Read More

Update: groenere mobiliteit op het Wetenschapspark

2020/06/03

Sinds einde vorig jaar zijn we hard aan het werken om het Wetenschapspark om te vormen tot een voorbeeldpark aangaande duurzaamheid en milieubelasting. Dit valt onder het takenpakket van ons aanspreekpunt mobiliteit: Frank Vaes.

Frank licht toe: Als ontwikkelaar willen we mensen en bedrijven in hun handelen sturen door een hoogstaande werkomgeving en een brede mix van vervoersmodi aan te bieden. Samen streven om verstandig met energie en het milieu om te gaan in een omgeving met kwaliteitsvolle faciliteiten en aandacht voor ieders welzijn, daar ga ik voor. In de komende maanden en ook op langer termijn willen we investeren in een aantal faciliteiten die positief bijdragen aan een groenere mobiliteit.

Wat kan je verwachten?

1 - Laad jouw wagen @ het Wetenschapspark
Steeds meer mensen maken gebruik van een elektrische wagen om het milieu minder te belasten. Hier kunnen wij enkel maar blij om zijn. Om de groei van het aantal e-rijders een duwtje in de rug te geven, hebben we een investering gedaan in 3 laadpalen die samen 6 wagens van energie kunnen voorzien. EV-Point installeert twee laadpalen op de Darwin-parking (nummer 15) en één bij het Archimedesgebouw (nummer 18). Door de groei van het aantal e-rijders werd er nagedacht over een duurzaam model waarbij we een optimale bezetting van de laadinfrastructuur nastreven. Door je wagen betalend te laden, zorgen we ervoor dat iedereen die er nood aan heeft, voldoende laadtijd krijgt. In bijlage ken je meer info terugvinden over ‘Hoe je kan laden en Wat de tarieven zijn’.

2 - Deelfietsen @ het Wetenschapspark!
De gemeente Boom heeft sinds een jaar een systeem van slimme deelfietsen. De Cloudbike-fietsen worden geopend met een smartphone-applicatie. Je kan ze ophalen en terug afzetten binnen vooraf bepaalde dropzones. Het Wetenschapspark stapt nu mee in dit project. In een eerste testfase plaatst Cloudbike deelfietsen in drie nieuwe dropzones in Boom en Niel: het Archimedes-gebouw (nummer 18), aan de bushalte bij de Delhaize (A12) en bij het AZ Rivierenland. Ze kunnen door de deelnemers gebruikt worden, om op en af naar de bushalte of het station te rijden, een broodje te halen,…. Deze dropzones en alle andere kan je terugvinden via de app.

3 - Wat komt er nog aan!
- Cambio (deelwagen)
Voor dienstverplaatsingen hoef je als werknemer in de toekomst geen beroep meer te doen op het privévoertuig van jouw werknemer of te voorzien in een dienstwagen die 95% van de tijd stil staat. In geval van een dienstverplaatsing reserveer je gewoon de Cambio via een abonnement en je bent vertrokken! Starten doen we hiermee vanaf september 2020.

- Beveiligde fietsenstalling Darwin
Aan het begin van de zomer wordt er een nieuwe, beveiligde fietsenstalling voor een twintigtal fietsen geplaatst aan het Darwin-gebouw. Ook komen naast het gebouw 6 fietsleunhekken, goed voor 12 fietsen.

- Douches en droogruimtes
In het Archimedes-gebouw werd ondertussen een douche geïnstalleerd waar onze fietsers zich even kunnen verfrissen bij aankomst. In het Darwin-gebouw is al een douche aanwezig. Momenteel wordt er nog gekeken naar een ruimte om natte kledij te kunnen drogen.

- Ons welzijn
Het gaat niet allemaal louter om mobiliteit. Willen we niet allemaal een fijne werkplek in een toffe omgeving? Ook hier werken we aan en namen we al enkele initiatieven. Zo werd er aan het Darwin-gebouw naast de pingpongtafel ook een voetbaltafel geplaatst. Aan de ingang van het park zaaiden we een meerjarige bloemenweide in. Op termijn bekijken we ook de mogelijkheid om een imker uit te nodigen om er zijn bijenhotel op te zetten. Op deze maner willen we het park niet enkel meer kleur geven maar zorgen dat bijen hun belang voor het ecosysteem kunnen blijven uitoefenen.

Ook zijn we in overleg met de gemeente Niel om een aantal wandelpaden aan te leggen die een betere ontsluiting van de natuur en de plassen mogelijk maken. Deze zullen opgenomen worden in het wandelknooppuntennetwerk. Zo kan iedereen even een frisse neus halen in een bijzonder mooi kader. Hetzelfde zal er gebeuren met de fietsknooppunten degene die al tot vlak aan het park komen zullen een aftakking krijgen naar het park. Zo kan straks iedereen via de meest rustige wegen met de fiets van thuis naar het werk komen.
Toch nog nood aan verduidelijking of wil je graag iets melden? Contacteer ons gerust en proberen je zo snel mogelijk verder te helpen. Wij kijken er alvast naar uit om van deze nieuwe mogelijkheden gebruik te maken.