Available Space

Labs & offices of various sizes now available for rent.

 

Read More

Nieuw vaccinatiecentrum op het Wetenschapspark

2021/01/26

Het gloednieuwe gebouw op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen, Log!ville gekozen als nieuw vaccinatiecentrum.

De Rupelstreekgemeenten Boom, Hemiksem, Niel, Rumst, Schelle en Aartselaar hebben in samenspraak met de Eerstelijnszone RupeLaar de locatie voor het vaccinatiecentrum gekozen: dat wordt ingericht in het nieuwe gebouw Log!Ville op het Wetenschapspark in Niel.

Aan de keuze ging een grondige analyse van de mogelijke locaties in de hele regio vooraf. De keuze voor het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen biedt tal van voordelen. Het eigenlijke gebouw is groter maar de grote centrale hal die ter beschikking wordt gesteld is 1300 vierkante meter, en dit past perfect binnen de omschrijving van de Vlaamse overheid.

Verheugd is POM Antwerpen, eigenaar en ontwikkelaar van het Wetenschapspark, dat ons gloednieuw Log!ville gebouw het vaccinatiecentrum geworden is. Zo krijgt de strijd tegen COVID-19 een steeds meer centrale plek op het park want nog steeds maken vier bedrijven op het park het verschil en zetten ze zich in tegen het virus. 
Luc Broos, licht toe: "Log!Ville is oorspronkelijk bedoeld als een open demonstratiecentrum voor de logistieke sector in Vlaanderen en moet nog opgeleverd worden. Al is het wel al uitgerust met de nodige nuts- en veiligheidsvoorzieningen. Bedoeling was om het gebouw dit voorjaar officieel te openen maar dat zal nu dus enkele maanden uitgesteld moeten worden. Het algemeen belang gaat nu eenmaal voor op de commerciële belangen.”

"Het gebouw is centraal gelegen, goed bereikbaar met het openbaar vervoer en zowat de dichtst mogelijke locatie bij het AZ Rivierenland, campus Rumst. Indien de vaccinatieperiode nog na de zomer zou moeten uitgebreid worden, kan er zelfs nadien op het bijhorende grasland een tentconstructie komen", zegt een tevreden Nielse burgemeester Tom De Vries. 

Momenteel bereiden zowel de eerstelijnszone RupeLaar als de logistieke vaccinatiecel van de Rupelstreekgemeenten en Aartselaar de opstart van het vaccinatiecentrum voor. Die cel kan ook beroep doen op de expertise van Tomorrowland wat betreft crowd management en dergelijke.

Vanaf 15 februari moet het vaccinatiecentrum actief zijn voor vaccinatie van de bevolkingsgroepen. De zes burgemeesters zijn er van overtuigd dat ze hiermee de meest geschikte locatie hebben gekozen.