Available Space

Labs & offices of various sizes now available for rent.

 

Read More

Nieuwe brochure Wetenschapspark klaar om te ontdekken

2020/08/26

Nieuwe brochure Wetenschapspark klaar om te ontdekken

Eindelijk is ze daar onze nieuwe brochure van het park. Ontdek er ons park en de toekomstplannen. Lees er alles over onze troeven, netwerk, infrastructuur en eventlocatie. Collega’s vertellen waaraan ze momenteel aan het werken zijn maar ook enkele bedrijven op het park lichten hun business toe en vertellen waarom zij gekozen hebben voor het park.

Blader je graag door een exemplaar, kom er gerust eentje halen in Incubator Darwin of lees je liever  ons verhaal digitaal? Raadpleeg hieronder dan de Nederlandse of de Engelse versie. Alvast veel leesplezier!

Bekijk hier de Nederlandse versie van de brochure

Bekijk hier de Engelse versie van de brochure

Ook interessant

2019/07/18

Darwin ontving ‘Binnenbos certificaat’

Eind juni heeft de voorzitter van POM Antwerpen, Ludwig Caluwé, ons ‘Binnenbos certificaat’ van Bioorg in ontvangst mogen nemen voor incubator Darwin. Ons bos telt 83 bomen en we bespaarden 6980 liter drinkbaar water.

BioOrg heeft een wereldprimeur, ze laten namelijk bacteriën fijnstof zuiveren uit gebouwen. Het biotech-bedrijf heeft een technologie uit het bos ontdekt om op natuurlijke wijze de zuivering van fijnstof en stof mogelijk te maken. De spectaculaire winst voor gezondheid en milieu wordt nu omgezet in de allereerste ‘Binnenbos Certificaten’.

Lees het volledige verhaal van BioOrg hier.

2019/08/26

Hybride bedrijfshal waar box-in-box labo’s, productieruimten en kantoren een plaats krijgen

Sinds september 2018 bouwt de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen volop aan een nieuw gebouw op het wetenschapspark Universiteit Antwerpen. Het gaat om een polyvalent gebouw van 1.400 m², waarin zowel box-in-box labo’s, productieruimten als kantoren een plaats krijgen. “In nauwe samenwerking met architect, ingenieur en aannemer zijn we erin geslaagd om dit project binnen de vooropgestelde timing te realiseren. We hebben in totaal 5 units van uiteenlopende oppervlakte voorzien, die de klant naar eigen behoefte verder kan afwerken en inrichten. De vraag uit de markt was groot. Op vandaag zijn 3 van de 5 units benomen.”, zo licht algemeen directeur van POM Antwerpen, Luc Broos, toe. “Het gaat om knappe ondernemingen die sterk inzetten op Onderzoek & Ontwikkeling en dan ook perfect passen op het wetenschapspark.”

Een eerste unit wordt ingenomen door Anicells, een spin-off van de Universiteit Antwerpen en UZA. Anicells, uniek in Vlaanderen, biedt de ontwikkelaars van therapieën in cel- en gentherapie, evenals in tissue engineering, de kans om binnen haar gecertifieerde labo-omgeving, de nodige testen uit te voeren bijgestaan door gespecialiseerde dienstverleners. Het uitgangspunt is om revolutionaire therapieën onder meer in de bestrijding van kanker of MS op die manier sneller tot bij de patiënt te krijgen. Een tweede unit wordt uitgerust door eTheRNA, een biotechbedrijf dat sinds 2013 werkt aan een immuuntherapie op basis van mRNA in samenwerking met VUB en het UZ Brussel. mRNA werkt als een boodschapper in het bloed, waardoor het immuunsysteem kankercellen als een vijand beschouwt en ze gaat vernietigen of afstoten. De derde speler is Brightspec, een bedrijf dat onderzoek verricht op vlak van stralingsdetectie en nucleaire en X-ray instrumentatie ontwikkelt.
 
“De ontwikkeling van het wetenschapspark komt stilaan op kruissnelheid. We zijn intussen alweer een nieuwe werf gestart en de voorbereidingen lopen voor meerdere bijkomende bedrijfsgebouwen. Meer en meer zien innovatie bedrijven de meerwaarde in van een campus als het wetenschapspark, waar we vanuit POM Antwerpen niet alleen werken aan de nodige infrastructuur, maar ook inzetten op de interactie met kennisinstellingen, de uitbouw van een dynamische community en de opstart van specifieke innovatieclusters.”, zo besluit Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor economie en voorzitter van POM Antwerpen.
2020/06/03

Update: groenere mobiliteit op het Wetenschapspark

Sinds einde vorig jaar zijn we hard aan het werken om het Wetenschapspark om te vormen tot een voorbeeldpark aangaande duurzaamheid en milieubelasting. Dit valt onder het takenpakket van ons aanspreekpunt mobiliteit: Frank Vaes.

Frank licht toe: Als ontwikkelaar willen we mensen en bedrijven in hun handelen sturen door een hoogstaande werkomgeving en een brede mix van vervoersmodi aan te bieden. Samen streven om verstandig met energie en het milieu om te gaan in een omgeving met kwaliteitsvolle faciliteiten en aandacht voor ieders welzijn, daar ga ik voor. In de komende maanden en ook op langer termijn willen we investeren in een aantal faciliteiten die positief bijdragen aan een groenere mobiliteit.