Beschikbare Ruimte

Labo's & kantoren nu te huur / te koop van diverse afmetingen.

 

Lees meer!

Vacature Ecosysteem Developer

2021/04/23

Ter versterking van het team Wetenschapspark zoekt POM Antwerpen een Ecosysteem Developer: een actiegerichte netwerker met brede interesse voor innovatie en wetenschap.

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen is een dynamische, toekomstgerichte projectontwikkelaar die vorm geeft aan het sociaaleconomische beleid van de provincie Antwerpen. Die rol nemen we onder andere op vanuit het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen te Niel, waar we niet alleen innovatieve bedrijven huisvesten, maar gericht inzetten op de uitbouw van ecosystemen binnen de sectoren Health & Environment. Binnen Health zijn we actief in de cel- en gentherapie (at.las vzw), en het respiratoire domein (eu.reca vzw). We stimuleren innovatie door onderzoekers, medische experten, bedrijven en startups samen te brengen rond gemeenschappelijke uitdagingen, voor rondetafelgesprekken of om onderzoeksprojecten te verkennen. 

Ecosysteem Developer, een actiegerichte netwerker met brede interesse voor innovatie en wetenschap.

Functieomschrijving

Je maakt deel uit van een gedreven team dat werkt vanuit zowel het Provinciehuis Antwerpen als het Wetenschapspark in Niel. In afstemming met collega’s en externe specialisten geef je mee invulling aan de uitbouw van de bestaande ecosystemen eu.reca en at.las op het Wetenschapspark, waarbij je aandacht hebt voor de verbreding van de ecosystemen, de noden waarmee de sectoren in kwestie kampen en de vormgeving en uitvoering van relevante activiteiten. Je hebt geregeld contact met de onderzoekers en bedrijven die deel uitmaken van de ecosystemen om de vinger aan de pols te houden en te verzekeren dat onze inspanningen maximaal aansluiten bij hun interesses en inspelen op hun behoeften. Je gaat actief op zoek naar opportuniteiten tot kennisdeling, samenwerking en co-creatie. 

Je bent in staat om een uitdaging te vertalen naar een opportuniteit, daarrond stakeholders te verzamelen en hun enthousiasme te kanaliseren richting concrete doelstellingen en acties. Projecten kan je zelfstandig uitwerken, budgetteren en uitvoeren. 

Je volgt de trends, ontwikkelingen en voornaamste doorbraken op binnen zowel het respiratoire domein als cel- en gentherapie. Je verbreedt beide ecosystemen door gericht nieuwe leden (onderzoekers, artsen, startups, service providers) aan te trekken. Je bevraagt bestaande leden en vertaalt hun noden naar activiteiten die je in samenwerking met partners vormgeeft en zelf uitvoert. Het kan daarbij gaan om de organisatie van symposia, de uitwerking van een meerjarenproject rond een specifieke uitdaging en alles daartussen. Je gaat op zoek naar strategische partners en verkent best practices in binnen- en buitenland. In samenwerking met de cluster manager werk je aan de positionering, strategische uitbouw en lokale verankering van eu.reca en at.las. 
Je rapporteert aan de clustermanager van het wetenschapspark.

Wil je meer weten, kijk gerust op www.eureca.world en www.advancedtherapies.world.

Procedure: Stuur je cv en motivatiebrief naar sollicitaties@pomantwerpen.be ten laatste dinsdag 18 mei 2021.

 

Profiel

•  Je bezit een bachelor of masterdiploma, eventueel aangevuld met relevante ervaring.
•  Je hebt een open geest en interesse voor wetenschappen, ondernemerschap, innovatieve industrie en maatschappelijke ontwikkeling in het algemeen.
•  Je wil deel uitmaken van een hecht team en houdt ervan bruggen te bouwen tussen de diverse stakeholders. Je bent een netwerker met een proactieve mindset en een neus voor strategisch interessante contacten.
•  Je hebt het enthousiasme en de brede interesse  om je in te werken in uiteenlopende topics en als trekker te fungeren binnen zich ontwikkelende ecosysteem.

Ons Aanbod

•    Contract onbepaalde duur
•    Bruto salaris conform de provinciale loonschalen (niveau A of B)
•    Maaltijdcheques van 8 euro
•    Woon-werk verkeer (fietsvergoeding of abonnement openbaar vervoer)
•    Flexibele werkuren en verlofregeling (35 dagen vakantie)
•    Aanbod verzekeringen:
              - Hospitalisatieverzekering
              - Gewaarborgd loon
              - 2de pensioenpijler 

Procedure:

Stuur je cv en motivatiebrief naar sollicitaties@pomantwerpen.be ten laatste dinsdag 18 mei 2021.