Beschikbare Ruimte

Labo's & kantoren nu te huur van diverse afmetingen.

 

Lees meer!

Vacature: algemeen directeur POM Antwerpen

2024/03/11

Word jij de nieuwe algemeen directeur van POM Antwerpen? Solliciteren kan tot en met 14 april. Stuur je cv en motivatiebrief naar sollicitaties@pomantwerpen.be tav. Mevr. Chris Claessens.

 

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen is initiatiefnemer, beheerder en eigenaar van het Wetenschapspark. POM Antwerpen geeft in de provincie Antwerpen ondernemers de ruimte die ze nodig hebben. Dit komt volop tot uiting op het Wetenschapspark. POM Antwerpen zoekt een Algemeen Directeur om het Wetenschapspark mee verder te laten groeien.

 

Wie zijn wij?
De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen is samen met partners uit de speerpuntsectoren en de gemeenten, de toekomstgerichte aandrijfkracht van een bloeiende economische regio.

 

POM geeft ondernemers de ruimte die ze nodig hebben. Als uitvoerder van het economisch beleid van de provincie Antwerpen kiest POM Antwerpen resoluut voor de versterking van het ondernemerschap door het weldoordacht zoeken naar en ontwikkelen van ruimte voor bedrijvigheid. Wij zijn trots op onze projecten die de schaarse ruimte efficiënt invullen. Dat doen we duurzaam, door bij elke ontwikkeling de volledige infrastructuur van groen- en waterbuffers, wegen en fietspaden, gemeenschappelijke parkings en ontsluiting omheen de woonkernen in te plannen.

Daarnaast leidt POM projecten ter versterking van het bedrijfsleven. Daarbij gebruiken we een aantal speerpuntsectoren als leidraad: de glastuinbouw, de bouwsector, de chemie en life sciences, de creatieve industrie en de agro-industrie.

 

POM Antwerpen kan zich duidelijk positioneren vanuit 2 deelterreinen:

1. Ruimte creëren voor bedrijvigheid in de letterlijke betekenis

→ Ontwikkelen van bedrijventerreinen

→ Herontwikkelen van bedrijventerreinen

→ Beheer van bedrijventerreinen

• Verkoop
• Verhuur
• Aanbieden bedrijfsondersteunende diensten

 

2. Ruimte creëren voor bedrijvigheid in de figuurlijke betekenis

→ Netwerkhubs en ecosystemen ontwikkelen

• Innovator binnen speerpuntsectoren
• Initiator van bedrijfsversterkende projecten met maatschappelijke relevantie

 

Bij POM Antwerpen hanteren we hierbij 5 kernwaarden:

1. POM is een meerwaardezoeker
2. POM is een (langetermijn-) doener
3. POM is een bruggenbouwer
4. POM is een durver
5. POM is een bondgenoot


Wat jij te bieden hebt:
• Je neemt eindverantwoordelijkheid voor alle aspecten van beleidsvoering en beheer (beleid, projectontwikkelingen, personeel en organisatie). Je durft hierbij knopen door te hakken en draagt deze beslissing mee uit binnen de organisatie. De interne werking weet je kwalitatief, efficiënt en effectief te stroomlijnen.

• Je bent communicatief sterk en weet perfect hoe je een netwerk kan behouden, uitbouwen én engageren. Je bent een echte ondernemer en hét gezicht van de POM. Je weet nieuwe klanten, huurders en investeerders aan te trekken.

• Je hebt een sterke financiële en commerciële achtergrond: ervaren in het beheren van budgetten, het opmaken van begrotingen en het genereren van inkomsten.

• Door jouw visie en creativiteit ontstaan nieuwe mogelijkheden en investeringsprojecten voor de POM.

• Je bent vertrouwd met de werking van zowel overheid als private sector en bent de verbindingspersoon met het provinciebestuur, de provinciale diensten en de stedelijke en de Vlaamse overheid.

• Je bent een echte peoplemanager, een motiverende, resultaatsgerichte coach die alle neuzen in dezelfde richting brengt en duidelijkheid geeft. Met geduld en een duidelijke taakverdeling geef je de collega's de mogelijkheid zich volledig te focussen op hun werk.

• Je beschikt over een masterdiploma en hebt minstens 8 jaar relevante ervaring.

 

Wat wij te bieden hebben:
• Een enthousiast en dynamisch team van 30 medewerkers: experten, projectmedewerkers en administratieve medewerkers.

• Een goede werksfeer en begeleiding.

• Een contract van onbepaalde duur.

• Een brutosalaris conform de provinciale loonschalen niveau A10. Bij je aanwerving gaan we na hoeveel jaar relevante ervaring (en anciënniteit bij onze of andere overheden) je in eerdere functies hebt opgebouwd. Die ervaring wordt meegenomen in de berekening van je brutosalaris. Bekijk onze loonsimulator om een inschatting te maken.

• Maaltijdcheques van € 8.

• Flexibele werkuren en verlofregeling (36 dagen jaarlijkse vakantie).

• Bedrijfswagen.

• Extralegaal pensioen.

• Gratis hospitalisatieverzekering met mogelijkheid om gezinsleden aan voordelige voorwaarden aan te sluiten.

 

Werkplek:

POM Antwerpen in het nieuwe provinciehuis, Koningin Elisabethlei 22, Antwerpen
POM Antwerpen op het Wetenschapspark, Galileilaan, Niel

 

Hoe stel je je kandidaat?
Stuur je cv en motivatiebrief naar sollicitaties@pomantwerpen.be tav. Mevr. Chris Claessens tot en met 14 april 2024.

 

Ben je als persoon met een handicap erkend bij de VDAB? Dien dit bewijs dan mee in met je kandidatuur.

 

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure, de verloning en de extralegale voordelen kan je terecht bij Chris Claessens Diensthoofd HR & personeel (tel. 03/240.68.26 of e-mail chris.claessens@pomantwerpen.be)